torsdag 20 september 2012

Rockerkrigen lurer: Politiet kan lukke rockerborgene


Dansk polis fruktar nya mc-gängkrig

Polisen i Danmark fruktar att det kan var på gång ett gängkrig mellan Hells Angels och Bandidos efter flera års vapenvila. Därför slog man i dag till mot runt 15 klubbhus tillhörande de båda mc-gängen.
Polisens razzior kom efter att det i natt körde en förarlös sopbil in genom väggen i en Bandidoslokal i stadsdelen Amager i Köpenhamn. Och det var inte en vanlig trafikolycka säger Lars Borg, chef för Köpenhamnspolisen.
– Det var en tegelsten placerad på gaspedalen på en stulen sopbil, berättar polischefen.
Bandidos har relativt nyligen etablerat sig i området som traditionellt har styrts av Hells Angels. Etableringen kan därför ses som en provokation.
Sopbilskraschen i Bandidoslokalen kommer efter flera meningsskiljaktigheter mellan mc-gängen den senaste tiden. Och Köpenhamnspolisen säger i kväll att dem mot bakgrund av sitt spaningsarbete valde att slå till mot mc-gängen eftersom de misstänker att en konflikt kan vara nära förestående.
Med dagens aktion vill polisen sända gängen en tydlig signal om att de inte under några omständigheter kommer att acceptera en våldsam konflikt som skulle leda till fara för vanliga medborgare.
I sina razzior, som fortsätter under kvällen, letar polisen främst efter knark, sprängämnen och vapen. Hittills har man bara hittat knivar och hasch och närmare 40 personer som har befunnit sig i lokalerna har gripits.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5277231


Selv efter at politiet onsdag følte sig nødsaget til at slå til i en koordineret aktion mod 17 rockerborge over hele Sjælland, afviser den nye chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, politiinspektør Michael Ask, at bruge ordet rockerkrig om den eskalerende konflikt mellem Bandidos og Hells Angels.
- Men der er et forhøjet trusselsbillede, ingen tvivl om det. Og i yderste konsekvens kan vi ende med at tage rockerloven i brug og gå mod at lukke rockernes klubhuse, siger Michael Ask til bt.dk.
LÆS OGSÅ: Politiet slår til mod rockere på hele Sjælland
Aktionen onsdag kom efter en uge med to knivoverfald, et forsøg på at køre en person ned samt mindst et voldeligt overfald rettet mod rockerrelaterede personer. Overfald, der kulminerede, da en 17 ton tung lastbil med en mursten på speederen natten til onsdag bragede ind i Bandidos rockerborg på Amager.
Og i forbindelse med aktionen gik Københavns Politi da også for første gang siden 1990'ernes store rockerkrig ud og advarede om, at en konflikt kan være nært forestående.
- Tidligere har vi kunnet isolere opgørene mellem rockerne til enkelte personer eller mindre konflikter, men for første gang fik vi efterretninger om, at det var noget meget større end som så under opsejling, siger Michael Ask.
SE BILLEDER: Politiet i aktion mod rockerne
Alligevel mener lederen af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, at der er lang vej til at lukke rockerborgene.
- Men det er et instrument, vi kan bruge, hvis ikke konflikten falder, siger Michael Ask.
Rockerloven blev vedtaget i 1996 ud fra et ønske om, at det ikke længere skulle være muligt for rockerne at anvende de såkaldte rockerborge.
Hensynet hvilede især på naboerne, og loven blev vedtaget 15. oktober 1996 - blot 9 dage efter, at en bandidosrocker havde affyret en kraftig panserværnsraket mod Hells Angels klubhus på Titangade i Københavns nordvest-kvarter.
To blev dræbt og adskillige såret.
Lovens ordlyd er bl.a.:
§1 Stk. 2.: Politiet kan forbyde enhver person adgang til en bestemt ejendom, hvis der skønnes at være betydelig risiko for et angreb som nævnt i stk. 1, nr. 2. Forbud tilkendegives ved skiltning.
FAKTA Læs rockerloven her (eksternt link)

Læs også:

http://www.bt.dk/krimi/rockerkrigen-lurer-politiet-kan-lukke-rockerborgene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar