torsdag 20 september 2012

15 år av fred och... nya konflikter .. Krönika: Ulf Kristiansson. BFL, Syndicate Legion, Rock Machine, Mongols, Outlaws...

På tisdag är det på dagen 15 år sedan danskarna Jim Tinndahn från Bandidos och Bent Svane Nielsen från Hells Angels skakade hand. Därmed var det som kallades "Det stora nordiska mc-kriget" över.
Det tog drygt tre år, kostade tolv liv, 96 skadade och slutade... oavgjort.
Hur har det blivit? Är det lugnt?

Ja och nej. Det är lugnt i Helsingborg mellan de båda klubbarna, men det pyser och jäser lite överallt runt om i Sverige och ibland resulterar det i att det bildas nya gäng som skaffar sig västar. BFL, Syndicate Legion, Rock Machine, Mongols, Outlaws...

Inte sällan är det män som lämnat sfären kring någon av de stora klubbarna som går in i eller skapar de nya. Det skapar en aggressiv brygd där gamla personliga motsättningar kryddas med uppfattningen att nya 1-procentklubbar varken accepteras eller tillåts växa sig stora.
Det blir konflikter.

Och det är nog i det ljuset man ska se det brutala överfallet på Svineri MC när den klubben arrangerade en familjefest i maj i år.

Olika och av varandra oberoende källor säger att medlemmar i Svineri MC umgicks med eller träffade medlemmar från Outlaws Prospective Chapter i Ronneby. Attacken kan då vara ett straff men också ett budskap till andra mc-klubbar: Håll er borta från Outlaws!

Ronneby-Outlaws hade två månader tidigare fått sin ledare mördad i ett bakhåll och tre män med kopplingar till Hells Angels supportergrupp Red & White Crew dömdes för mordet.

I juni i år mördades en annan Outlaws-medlem i sin lastbil på Hallandsåsen. Två män från Red & White Crew greps men släpptes vid häktningsförhandlingen.

Outlaws MC har på olika sätt utsatts för hård press och det är framförallt Hells Angels-sfären som ligger bakom detta. När det gäller överfallet på Svineri MC är 18 av de 19 männen som åtalats med i antingen Hells Angels, Red & White Crew eller HA:s supporterklubb Red Devils.
http://hd.se/skane/2012/09/20/15-ar-av-fred-och-nya-konflikter/

2 kommentarer:

  1. Stämmer det att Svineri umgicks med eller träffade medlemmar från Outlaws Prospective Chapter i Ronneby?

    SvaraRadera
  2. Väldigt itressant de här. Vart kan man få reda på mer information?

    SvaraRadera