fredag 7 september 2012

Vanvid i Vollsmose: HA knyttes til bandekonflikt i Odense

En 22-årig mand, der tilhører Hells Angels' rekrutgruppe, AK81, er i dag varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.
Det skriver Kirsten Flummer, anklager, Fyns Politi, i en pressemeddelelse.
Den 22-årige rockerhvalp er sigtet i forbindelse med et tilsyneladende banderelateret sammenstød i Odense to dage, før en familieorienteret Eidfest i Odensebydelen Vollsmose eksploderede i et voldsomt opgør. Det skete kort før midnat 20. august på Vollsmose Torv.
Her blev en 26-årig mand tæsket og sparket, ligesom han blev knivstukket og såret af skud.
Da manden var bragt til skadestuen på Odense Universitetshospital, forsøgte en blodrusbesat pøbel at storme hospitalet for at finde den 26-årige.
Sammenstød - mand forsøgt kørt ned
I forbindelse med fængslingen af den 22-årige AK81'er skriver anklageren i pressemeddelelsen:
- Den 18. august 2012 omkring kl. 13.50 oplevede adskillige borgere i Odense et sammenstød mellem rockere og udlændinge i krydset Søndergade/Vesterbro i Odense centrum.
- Således dirigerede en motorcyklist en bil frem, og føreren af bilen kørte direkte frem mod en ung udlænding, som alene undgik påkørsel ved at springe til side. Herefter opstod tumult, der bl.a. førte til hærværk mod en frisørsalon og mod en personbil.
- Føreren af den bil, der forsøgte påkørsel er nu varetægtsfængslet i 4 uger. Han nægtede sig skyldig, men erkendte at have været fører af bilen. Han erkendte sit tilhørsforhold til AK81. Han erkendte ligeledes på sin bopæl at have været i besiddelse af ca. 140 gram amfetamin.
Læs her: Derfor stormede bøller skadestuen
Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er trafikepisoden led i en række gensidige opgør mellem personer med tilknytning til netop HA og AK81 samt bandegrupperinger med rødder i Vollsmose. Kulminationen på voldsspiralen var balladen ved Eidfesten på Vollsmose Torv.
Hævntogt gik galt
- Vi har tidligere meldt ud, at vi mener at episoden ved Eidfesten var en eller anden form for bandeopgør. Der udover vil jeg ikke kommentere sagen yderligere, siger Thomas Anderskov, efterforskningsleder, Fyns Politi.
Ekstrabladet.dk har tidligere beskrevet, hvordan det 26-årige voldsoffer fra Vollsmose-festen sandsynligvis tilhørte et hævntogt, der dukkede op ved festen for om muligt at få ram på en eller flere fjender.
Hævntogtet gik dog galt, den 26-årige blev selv såret. Måske af skud affyret fra egen side. Kilder vurderer, at offeret før eller siden risikerer en sigtelse i forbindelse med bandeopgøret. Om han allerede er sigtet, vil Fyns Politi ikke oplyse.
- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Thomas Anderskov.
Han vil heller ikke uddybe, om politiet har fundet skydevåbnene eller de knive, der blev brugt ved fra Eidfest-epsioden.
Eller hvem der eventuelt havde taget våbnene med.
http://ekstrabladet.dk/112/article1822630.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar