torsdag 6 september 2012

När styvpappan hade synpunkter på MC-klubben Bandidos blev han nedslagen och hotad till livet av 31-åringen.

Hans egen förklaring till överfallet: Det var provocerande att någon talade illa om hans kamrater i Bandidos. 31-åringen har nu dömts till två månaders fängelse för misshandel och olaga hot. Han ska också, enligt domen i Växjö tingsrätt, betala ett skadestånd på sammanlagt 10 000 kronor till den 57-årige styvpappan.

31-åringen visar öppet att han sympatiserar med den ökända MC-klubben genom att ha Bandidos märken på både kläder och motorcykel.

I början av april i år träffade han delar av familjen på en gård på en mindre ort i Ljungby kommun. Där blev det diskussion mellan honom och hans 57-årige styvpappa om Bandidos, enligt domen.
Styvpappan hade flera gånger tidigare uppmanat honom att ta bort MC-klubbens märken och nu upprepade han det.

Det slutade med att 57-åringen hamnade på marken och fick ta emot slag och sprakar. Han fick bland annat ett revben spräckt och kunde inte arbeta på flera månader.

Någon dag efteråt ringde 31-åringen och krävde en ursäkt. Annars skulle han slå ihjäl 57-åringen. Han begärde också, enligt domen, en halv miljon kronor för att styvpappan kränkt hans kamrater i Bandidos.

31-åringen har förklarat att han känt sig provocerad men han medger enbart att han knuffat omkull 57-åringen.
http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/31-aring-slog-ner-styvpappan%283424024%29.gm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar