onsdag 5 september 2012

Tre medlemmar i mc-gänget Mongols sitter i förvar hos Västmanlandspolisen. Trion är misstänkt för försök till grov utpressning.

På onsdagen häktades nyblivne Sverige-presidenten i Mongols, en 46-åring skriven i Skultuna, men redan i lördags häktades en 25-årig Mongolsmedlem från Västerås.
I tisdags greps en tredje Mongols-medlem, en 46-åring från Bandhagen. Han sitter än så länge anhållen.
– Alla tre misstänks för försök till grov utpressning riktat mot en egenföretagare i Västerås, berättar Johanna von Wowern, pressekreterare vid Västmanlandspolisen. Hon vill dock inte gå in på några närmare detaljer.
Redan i mitten av förra veckan greps 25-åringen i Västerås. Sverigepresidenten greps först i början av den här veckan, lagom hemkommen från firandet av 1-årsjubileet hos norska Mongols.
Vilka former det misstänkta utpressningsförsöket tagit vill inte polisen gå ut med. Enligt vad VLT erfar har dock tillhörigheten i mc-gänget spelat en avgörande roll.
– Vi råder alla som blir utsatta för den här typen av brottslighet att höra av sig till oss, poängterar Johanna von Wowern.
Även Mongols före detta Skandinavien-president sitter häktad sedan i lördags. Han häktades av Stockholms tingsrätt misstänkt för bland annat skattebrott.
– Så vitt vi känner till har ärendena inget samröre, säger Johanna von Wowern.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1795942-mongolstrio-haktade

1 kommentar: