måndag 3 september 2012

"Sandbergs närvaro i HA har inte varit oproblematiskt" ???

Har Brian Sandberg fått klartecken att lämna Hells Angels........

 Kanske för att den intagne rocker profilen hade blivit en börda på motorcykeln gänget, utvärderar forskning inom gäng och gängvåld. Brian Sandberg närvarande avtjänar ett straff för mordförsök och har vid flera tillfällen visat upp med Hells Angels märke på ryggen. Kanske lite för mycket. På tatuerade människans förmåga att komma i fokus kan vara anledningen till Hells Angels har gett honom sparken.
Den bedömer Michael Hviid Jacobsen, som är sociolog med Aalborg Universitet och har forskat gäng och gängvåld.
- Det är inte otänkbart att Hells Angels uppskattar att gruppen i vissa avseenden kan vara bättre utan honom, säger Michael Hviid Jacobsen.
- Sandberg förekomst av HA har inte alltid varit jämn. Han har varit ute i miljön och har kommit tillbaka. Han hade en nästan kometkarriär, som han under de senaste åren har varit i fokus för gänget konflikt med den dåvarande efter fängelsestraff. Brian Sandberg har skapat en hel del både positiv och negativ uppmärksamhet HA, bland annat jämfört rättegången som för närvarande är igång, fortsätter sociolog.
Han betonar att det i allmänhet är svårt att lämna bandet miljöer eftersom det finns "intim kunskap om organisationen" eller "skyldig kunskap om brottslig verksamhet", som gänget naturligtvis kommer att hålla för sig själva.
Därför verkar det som en rimlig förklaring till att de andra medlemmarna i HA-top uppskattar att det inte är den stora förlusten att förlora Brian Sandberg. Eller de förlitar sig bara på honom, även om han kastar rygmærket och bli målade över sina tatueringar.
- Det kan bero på att hans särställning, och det kan också bero på att Brian Sandberg är en person som inte skvaller, säger Michael Hviid Jacobsen.
Brian Sandberg har flyttats från den specifika HA Institutionen för västerländska Prison till en okänd frihetsberövande plats, men han är inte bortglömd i Hells Angels.
- Hans bekanta och nätverk försvinner är inte från en dag till en annan, och det finns fortfarande några av HA, som kommer att vara i kontakt med Brian Sandberg och vet vad han gör. Jag vet inte om det kan kallas en form av övervakning, men jag menar inte att han är utom synhåll för HA, säger Michael Hviid Jacobsen.
Brian Sandberg har dömts till 11 år och 10 månader i fängelse för mordförsök, men domen överklagas i vad som kallas "den största rockersag" där 16 personer med anknytning till Hells Angels.
26-åriga Mazdak Fabricius, som startade gängkrig med mordet på Osman Nuri Dogan och nu tjänar 14 år i fängelse, har också valt att lämna Hells Angels.

http://www.jv.dk/artikel/1423276:Indland----Sandbergs-tilstedevaerelse-i-HA-har-ikke-vaeret-uproblematisk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar