lördag 1 september 2012

Långa fängelsestraff för mc-mord (publicerades fredag 17 augusti)

De tre män som var inblandade i mordet på en mc-ledare i Ronneby döms till långa fängelse-straff. Tingsrätten i Blekinge dömer två för mord och en döms för medhjälp till mord.
Den utpekade skytten, en 26-årig man, döms till fängelse i 18 år. 40-åringen som ska vara den som har lurat ut den nu mördade mc-ledaren till Bergamåla, platsen där han sköts, döms till 16 års fängelse.
Ingen nödsituation.
Den 27-åriga man som körde bilen har delvis erkänt men har hävdat att har blivit tvingad och att han handlade i nödvärn. Men tingsrätten dömer honom ändå till tio års fängelse för medhjälp till mord.
– Tingsrätten menar, vad jag förstår, att det var på ett sent stadium som min klient ville dra sig ur, säger 27-åringens advokat Vidar Wahlestedt.
Avgörande roll. 
 26-åringen som sköt döms till 18 års fängelse för mord och 40-åringen som lurat ut 49-åringen till skogsvägen döms också han för mord till 16 års fängelse. 40-åringen har förvisso inte hållit i något mordvapen, men rätten anser att han haft en avgörande roll i vad som har hänt.
Hells Angels har påverkat.
Den mördade 49-åringen var president i mc-gänget Outlaws och det ska också varit orsaken till att han mördades. Under rättegången som hölls i säkerhetssalen i Helsingborgs tingsrätt har ett stort antal medlemmar från det rivaliserande mc-gänget Hells Angels funnits på plats. Något som åklagaren Pernilla Åström menar har påverkat förhandlingarna.
– Det har gjort att det har varit svårt att får fram uppgifter i förhör, men för min egen del kan jag inte säga att jag påverkats, säger hon.
Kommer att överklaga.
Advokat Björn Lindmar som företräder den 40-åring som dömdes till fängelse i 16 år, säger att han är mycket förvånad över domen.
Att den som kör ut offret döms till 16 års fängelse medan den som kör ut mördaren döms till tio års fängelse anser Björn Lindmar vara mycket underligt. Han har ännu inte hunnit prata med den dömda 40-åringen, men han utgår från att man kommer att överklaga domen.
Den 26-årige skytten döms även för att ha slagit en sovande man i ansiktet med en golfklubba. 40-åringen döms förutom för mordet också för bland annat vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

(publicerades fredag 17 augusti)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5235547 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar