söndag 20 maj 2012

Outlaws-medlemmar på fri fot

I går släppte åklagaren alla de fem Outlawsmedlemmar som suttit anhållna för grov misshandel efter ett jättebråk i Ronneby i onsdags.
Ärendet är nerlagt.
- Alla utredningsmöjligheter är uttömda, säger Blekinges chefsåklagare Pernilla Åström.
De fem greps vid ett våldsamt bråk efter begravningen av den mördade presidenten för det kriminella mc-gänget Outlaws.
Klubben hade hyrt in sig på Sörbygården i utkanten av Ronneby för en minnesceremoni - men evenemanget urartade fullständigt.
I slagsmålet skadades tre personer - en av dem fick sin ena lunga punkterad med kniv och betecknades som mycket allvarligt skadad. Fem greps och anhölls som misstänkta för grov misshandel, brott mot knivlagen och hot mot tjänsteman.

Lägger ned ärendet

Efter två dagars utredning beslutade åklagarmyndig­heten i går att lägga ner hela ärendet och släppa de fem. Polisen har inte lyckats få ett vettigt ord ur dem - varken offer, misstänkta gärningsmän eller vittnen vill berätta vad de sett eller gjort.

"Pratar inte med poliser"

- Det står "Outlaws" på ryggen och det betyder att de inte anser att lagen gäller dem. De pratar inte med poliser, säger Pernilla Åström.
- Det finns inga fler åtgärder vi kan vidta. Men får vi ny bevisning så kan utredningen återupptas.
begravningen. Här begravs Outlawsledaren i Ronneby den 16 maj. Den kommande efterfesten urartar i slagsmål, där tre personer skadas svårt och fem medlemmar anhålls.
http://www.expressen.se/kvp/outlaws-medlemmar-pa-fri-fot/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar