måndag 7 maj 2012

Maskerade män angrep familjefest - Hells Angels bakom överfall på mc-klubb i Kalmar


Minst två av de 17 personer som anhållits för misshandeln i Smedby utanför Kalmar i helgen är medlemmar i Hells Angels. Ytterligare några har kopplingar till Hells Angels undergrupper. Det visar P4 Kalmars granskning.

Listan på de män som misstänks ha stormat in i en klubblokal i Smedby i lördags och misshandlat flera klubbmedlemmar visar att alla utom två kommer från Skåne och de båda övriga från Stockholmstrakten.

Minst två av de 17 personer som anhållits för misshandeln i Smedby utanför Kalmar i helgen är medlemmar i Hells Angels. Ytterligare några har kopplingar till Hells Angels undergrupper, enligt uppgifter till P4 Kalmar.

Polisen kan däremot inte säga hur männen hör ihop men de bekräftar kopplingar till kriminella gäng.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5097075


Familjefesten fick abrupt slut. Festen stormades av 20-talet maskerade män som misshandlade ett stort antal festdeltagare.

Natten till söndagen grep polisen 17 män som har kopplingar till mc-gäng för inblandning i brottet.
Närmare 50 personer, både vuxna och barn, samlades på lördagskvällen till familjefest på en mc-klubb i Smedby utanför Kalmar.

Strax före klockan 20.00 på kvällen fick polisen larm om att ett stort bråk utbrutit i lokalen.
Ett 20-tal maskerade män rusade in lokalen och började slå omkring sig med olika tillhyggen.

När polispatruller kom till lokalen hade förövarna försvunnit från platsen. Ett antal personer fick föras med ambulans till länssjukhusets akutmottagning i Kalmar för att få sina skador kontrollerade. Totalt finns åtta målsägare i ärendet, varav ett par blev så illa tilltygade att de fortfarande på söndagen vårdades på sjukhus. Inga barn kom till skada.

Under natten till söndagen grep polisen 17 män som är misstänkta för att ha varit med om överfallet. Männen greps sedan polisen satt upp vägspärrar i Blekinge och Kronobergs län.

Enligt Lina Isaksson Funke, informationsansvarig Kalmarpolisen, stoppades tre bilar vid vägspärrar på väg 25 i Kronobergs län. Gripandena gick odramatiskt till. Två av fordonen stoppades mitt emellan Kalmar och Växjö, den tredje nära Växjö.

Senare på natten anhölls männen misstänkta för grovt rån, grov misshandel och grov skadegörelse. De är mellan 20-60 år gamla och har kopplingar till kriminella mc-gäng.
http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/maskerade-man-angrep-familjefest-%283260010%29.gm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar