torsdag 31 maj 2012

Riksåklagaren vill förbjuda gängsymboler i Finland


Riksåklagare Matti Nissinen vill förbjuda kriminella gäng att använda västar och klubbskyltar, skriver tidningen Kaleva.

– Jag vill få bort alla gängsymboler. Jag ser ingen orsak till att klubbskylten borde synas. De som hör till gänget vet nog exakt var klubben finns, säger Nissinen till tidningen.
Bland andra polisöverdirektör Mikko Paatero har tidigare sagt att han stöder ett förbud mot gängvästar.
Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har sagt att frågan kan utredas av en arbetsgrupp som för Inrikes- och Justitieministeriets räkning utreder bekämpningen av organiserad brottslighet och behovet av en speciallag.
Matti Nissinen anser att det behövs en speciallag. Han tycker också att straffen för dem som döms för deltagande i organiserad brottslighet borde skärpas.
http://hbl.fi/nyheter/2012-05-30/kaleva-riksaklagaren-vill-forbjuda-gangsymboler


Valtakunnansyyttäjä haluaa rikollisten jengitunnukset pois

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kieltäisi kaikki järjestäytyneeseen rikollisryhmään kuulumista osoittavat ulkoiset tunnukset.

Enligt polisen natten till fredag ​​restaurang i Uleåborg Tivoli män skinkorna ampuneella mannen har kopplingar till MC-Diablos MC klubb.
Diablos är en av polisens övervakning av organisationer som misstänks för brottslig verksamhet.
Liknande organisationer har stigit till rubriker i Uleåborg i det förflutna.
Kriminella gäng stärka sina led
Kaleva rapporterade i januari att verksamhet i Finland har organiserade kriminella grupper bli mer aktiva och rekrytera nya medlemmar. Dessutom har de expanderat sin verksamhet under en relativt kort tid till nya platser.
I synnerhet har Hells Angels MC kommer efter år av tystnad för att stärka sina led genom att inrätta under ledning av Bad Machine 81 Finland 1% av gänget, vad som anses vara en betydande förändring i det förflutna.
Centralkriminalpolisen uppskattar att Finland för närvarande ett 80-tal identifierade organiserade kriminella grupper. Ungefär tre fjärdedelar av dem använder externa symboler, till exempel gäng jackor. Ungefär en tredjedel av gäng är en motorcykelklubbar. De största gängen är Cannonball MC, Hells Angels MC, Bandidos MC och Förenta brödraskapet.
Polisen stormade diablos gemensamma rum
Uleåborg polisen stormade diablos gemensamma rum i oktober förra året. Polisen gjorde en sökning i klubblokalen på grund av en allvarlig misstanke om brott. Polisen misstänker att brott enligt utredningen ha gjorts i klubbens lokaler.
Diablos blir Bandidos MC MC MC klubb.
Drug Investigation är inte ansluten till Uleåborg
I höstas rapporterades det på Helsingfors polisen visar storskalig drift narkotikasmuggling.
Mission kunde inte hittas länkar till Uleåborg, men polisen, men övervakar drift i Uleåborg, motorcykel klubbar som misstänks vara inblandade i brottslig verksamhet. De andra klubbarna är Diablos MC och andra Hells Angels.
United Brotherhood kriminella landat i Uleåborg
I oktober rapporterades det kriminella FN landningar Brother Hood i Uleåborg. Organisationen är inte en motorcykel klubb.
Centralkriminalpolisen i Förenta Brother Hood i operationer i Uleåborg på samma sätt som den följer Hells Angels och diablos.
Kaukovainio skottdramat som inträffade i februari med faktorn rapporterades ha kopplingar till United Brotherhood.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/valtakunnansyyttaja-haluaa-rikollisten-jengitunnukset-pois/594938/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar