onsdag 23 maj 2012

Custom Bike Show™ 2:e Juni, 2012!

 http://www.twinclubmc.se/start.html

Custom Bike Show 2 juni!

Muller, motorcyklar och rock’n roll! Custom Bike Show är årets stora händelse för många mc åkare.
Första lördagen i juni är det Custom Bike Show i Norrtälje – så har det varit i 37 år – och så är det i år också! Mer än 300 svenska och europeiska hojbyggare samlas för att gör upp om titlarna, inför för en publik på mer än 6000 motorcyklar och 12 000 besökare. 

Custom Bike Show är en stor och etablerad folkfest för motorcykel-intresserade från hela Skandinavien och i år räknar man med många långväga besökare från hela Europa. I år tävlar man i 9 klasser: HD-Chopper, Chopper, Trike, Classic Custom, Custom, Modified Harley-Davidson, Klassiker, Bästa Lack och Publikens Val, dessutom är Custom Bike Show också deltävling i VM för motorcykelbygge. 

Det gemensamma kravet i alla klasser är att fordonet ska kunna köras i normal trafik till och från utställningen. Annars finns inga begränsningar och pristagarna utser dels genom att utställarna själva röstar fram vinnarna samt en jury bestående av yrkesmän i branschen. Publiken får också vara med och rösta fram sin favorit och för att göra det enkelt röstar man direkt på plats med ett SMS. 

Chesca Miles, artist, fotomodell och Englands främsta kvinnliga motorcycle stunt rider kommer till Custom Bike Show för att visa sitt program med mycket avancerad körning på motorcykel. 

I årets musikutbud finns finska Erja Lyytinen som är en av Europas mest spännande bluesartister.
Erja är känd för sina sångtexter och sin sång men kanske framförallt för hennes slidegitarr spel. På scenen finns också The Beat from Palookaville, som spelar ska, blues, R&B, rock, det finns inte en genre som det svänger om som inte detta galna band ger sig på! 

Vill man höra rock spelar cover rockbandet Janne & the Hellmoppers.

Även i år ingår Custom Bike Show som affiliate i AMD World Championship of Custom Bike Building vilket innebär att vinnaren av juryns pris sponsras av Twin Club MC med 5000€ för att ställa upp med hojen i VM-finalen som går av stapeln i Sturgis (USA) i augusti i år.  2:an och 3:an sponsras med 1500€ var för att ställa upp i EM-finalen i Essen (Tyskland). Till alla övriga klasser finns ett prisbord med varor vars värde klart överstiger 400 000.- SEK.

Custom Bike Show har alltid arrangerats av Twin Club Mc i Norrtälje som är en av Sveriges och Skandinaviens äldsta chopperklubbar. Det är en väl etablerad utställning som är mycket välkänd bland motorcykelbyggare i främst Skandinavien men även ute i Europa och i USA är Custom Bike Show i Norrtälje ett välkänt begrepp.
Mer information om Custom Bike Show och Twin Club Mc får man enklast via www.custombikeshow.se eller www.twinclubmc.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar