torsdag 31 maj 2012

Internt dokument avslører ny Hells Angels-strategi

I et hemmelig notat erkjenner tre sentrale HA-medlemmer at klubben i flere land er så hardt presset av myndigheter at medlemmene må endre strategi for å overleve.


Ifølge notatet må medlemmer som driver med kriminalitet, dempe seg, og klubben må begrense konflikter med andre grupper.
Stavanger Aftenblad kjenner innholdet i det 21 sider lange dokumentet, som ble utarbeidet av den danske Hells Angels-toppen Jørn «Jønke» Nielsen, tyske «Django», en av grunnleggerne i Tyskland, og «Stefan» fra Luxembourg-avdelingen, så sent som i slutten av mars i år.
De tre ber sine «brødre» over hele verden om å være forberedt på å måtte «svelge kameler» for å hindre at myndighetene strammer grepet rundt klubben.

Flinkere i mediene

Foruten å begrense konfliktene med andre grupper og dempe de kriminelle elementene må rekrutteringsprosedyrene gjennomgås. Ikke minst må klubben bli flinkere til å forsvare seg i mediene.
«Jønke», «Django» og «Stefan» konkluderer med at politiet har vunnet kampen om opinionen ved å bruke mediene. Slik har de angivelig skremt både befolkning, byråkrater og politikere.
Representanter fra Hells Angels MC Norway bekrefter overfor Aftenbladet at forslaget til ny strategi også er sendt til avdelingene i Norge.
- Dette er et utspill til diskusjon internt i klubben. Meningen er å få opp engasjementet. Jeg ønsker ikke å kommentere nærmere hva som står i dokumentet, men det viser vel med all tydelighet at Hells Angels ikke er noen kriminell organisasjon, sier et norsk HA-medlem.

Hells Angels-forbud

I flere land har myndighetene arbeidet for et forbud mot de mest beryktede, internasjonale motorsykkelklubbene. Så sent som i begynnelsen av mai bestemte innenriksministeren i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen å forby avdelingen til Hells Angels i Köln.
De tre dokumentskriverne mener slike forslag bare er begynnelsen på det som vil komme.
Det skal også fremkomme i skrivet at det kan bli nødvendig å sparke folk ut av klubben for å få roet ned interne problemer. De vil også ha en diskusjon om det er nødvendig å innføre en tre år lang prøvetid for klubber i nye land som vil inn i Hells Angels, og ikke to år, som i dag.
I tillegg ber «Jønke», «Stefan» og «Django» innstendig om at det blir slutt på meningsløs maktbruk overfor andre grupperinger for å vise styrke.

Maktposisjon

Politiinspektør Atle Roll-Matthiesen i Kripos bekrefter at norsk politi er kjent med HA-notatet.
-  Dette er skrevet av sentrale medlemmer av Hells Angels internasjonalt, hvorav noen er dømt for svært alvorlig kriminalitet. Vi er ikke overrasket, og ser innholdet som en del av Hells Angels klare strategi for å opprettholde sin maktposisjon blant de kriminelle MC-gjengene, sier Roll-Matthiesen.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Internt-dokument-avslorer-ny-Hells-Angels-strategi-6839092.html#.T8cpC7_jF84

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar