onsdag 9 maj 2012

Svineri MC ställer in motorcykelträff


Bike Festival blir inte av. Den mc-träff som Svineri MC planerat att hålla i sommar har ställts in.
På evenemangets hemsida skriver klubben att anledningen är att flera medarrangörer och partners inte kan medverka, och att man därmed inte kan skapa den festival som man hoppats på.
Lasse Wierup, författare till boken Svensk Maffia, har tidigare sagt till Östran att Bike Festival skulle kunna vara orsaken till attacken mot Svineri MC i lördags.
– Jag kan bara spekulera kring det, men det kan mycket väl vara att festivalen som Svineri MC planerade till sommaren ogillades. Det skulle kunna bero på att den kan locka bort besökare från Bikemeet på High Chaparral, som är ett skyltfönster för Hells Angels, eller att namnen är för lika varandra.
I ett pressmeddelande från Svineri MC på tisdagskvällen tillbakavisades uppgifterna om att det var Hells Angels som anföll klubben i helgen. "Ingen av oss som befunnit oss på platsen har vad vi vet sett några från varken HA eller deras underklubbar! Vi hävdar att det finns absolut INGET som går att förknippas med att dessa klubbar har något att göra med händelsen".
http://www.ostran.se/nyheter/Kalmar/Svineri-MC-staeller-in-motorcykeltraeff 

”Hells Angels har inte varit på platsen”

Vittne förnekar att Hells Angels är inblandat

Kalmar i dag 07:15 | Uppdaterad i dag 07:30
Fel personer är anhållna. De 17 misstänkta är oskyldiga och bråket har inget med Hells Angels att göra. Chockade vittnen har lett polisen på fel spår.
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/%283263222%29.gm


42-åring först ut att begäras häktad

Häktas en efter en, misstänkta för grovt rån, misshandel och skadegörelse

klockan 09.05 häktades den första personen misstänkt för attacken mot Svineri MC i helgen, en 42-åring från Skåne.
http://www.ostran.se/nyheter/Kalmar/42-aaring-foerst-ut-att-begaeras-haektad

Kalmar

Flera häktade för mc-dåd

Publicerat: kl 14:50 , Nyheter P4 Blekinge
I dag är säkerheten hög vid polishuset och tingsrätten i Kalmar när de 17 män som misstänks ha stormat en MC:s fest i lördags begärs häktade. Vid lunchtid hade nio av männen häktats. Förhandlingarna fortsätter under hela dagen.

Häktningsförhandlingarna ses som unika i Sverige eftersom 17 personer har gripits samtidigt och att alla begärs häktade.

De flesta av de 17 männen är fullvärdiga medlemmar i Hells Angels eller är med i mc-gängets undergrupper, enligt författaren Lasse Wierup som i många år granskat organiserad brottslighet i Sverige.

Häktas på sannolika skälFörst ut i vad som kan kallas ett maraton i häktningsförhandlingar var en man i 40-års åldern hemmahörande i Skåne. Åklagaren Thomas Hagman begärde honom häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt rån, grov misshandel och grov skadegörelse.

Mannen förnekade brott och sista delen av häktningsförhandlingen mot honom hölls inom stängda dörrar. Efter ett tag meddelade rätten att han häktas på sannolika skäl. Under förmiddagen har den häktningen följts av flera.
En månads häktningstid

Svineri MC ställer in Swedish Bike Festival

Svineri MC:s stora mc-träff Swedish Bike Festival ställs in. Beskedet kommer fyra dagar efter att klubbmedlemmar misshandlades av ett gäng med kopplingar till kriminella mc-gäng.
Svineri MC är en av arrangörerna till motorcykelfestivalen.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5100481Årets Bikefestival kommer inte att bli av. Eftersom flera medarrangörer och samarbetspartners inte kan medverka gör detta att vi inte kan leverera den träff vi utlovat och avstår hellre. Därför har vi tagit beslutet att lägga ner.
Vi önskar er alla en trevlig träffsommar, trots detta.
http://bikefestival.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar