måndag 7 maj 2012

Mc-gäng planerade sprängdåd

Sprängämnen var ordnade, de olika uppdragen utdelade… VLT kan idag avslöja mc-gänget Mongols hämndplaner som Västmanlandspolisen i sista stund lyckades sätta stopp för.

Det var den 17 februari i år som Mongolslokalen på Hacksta i Västerås angreps. I samma veva knivhöggs en Mongolsmedlem från Enköping i benet.

Bakom knivdådet och vandaliseringen låg, enligt polisuppgifter, ett gäng från X-team i Karlstad, en supportergruppering knuten till rivaliserande mc-gänget Bandidos. Vid ett möte i Stockholm, ett par veckor efter vandaliseringen av klubbhuset, smidde Mongols planer för en hämndattack.

Närvarande på mötet var bland andra Mongolspresidenterna Jonas Bergdahl och Jörgen Karlsson samt presidenten för Västeråsavdelningen Midland, en 31-åring från Västerås. Därtill medverkade ett antal medlemmar, bland dem de två män, från Kungsör respektive Arboga, som numera sitter häktade misstänkta för mordförsöken i Kungsör för knappt två månader sedan.

Under mötet drogs riktlinjerna upp för hur hämndaktionen mot X-team skulle utföras.
–Vi gjorde klart hur hämndaktionen skulle utföras och olika uppdrag delades ut till medlemmarna, förklarar en Mongols-medlem VLT varit i kontakt med.

En av medlemmarna, en 27-åring boende i Arboga, fick uppdraget att ordna fram sprängämnen.

23 apr 2012

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1628168-mc-gang-planerade-sprangdad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar