tisdag 13 januari 2015

Män som tar många ”selfies” kan vara psykopater

Män som tar många selfies har i högre utsträckning drag av narcissism och psykopati än de som inte gör det. Det visar en studie från Ohio State University.

Forskarna har tittat på 800 män i åldrarna 18-40. Dels fick de besvara en enkät, där bland annat personlighetsdrag avhandlades. Dels gjorde man en undersökning över hur många bilder de lagt upp på sig själva i sociala medier, skriver The Independent. 

De som lade upp många selfies visade sig i högre utsträckning drag av psykopati än de som inte gjorde det. De som inte bara lade upp många selfies, utan även redigerade dem innan, visade sig även vara mer benägna att ha drag av narcissism.

Studiens huvudförfattare, professor Jesse Fox, säger att det kanske inte är så förvånande att män som tillbringar mycket tid att ta och redigera selfies tenderar att vara mer narcissistiska. Däremot är sambandet med psykopatiska drag riktigt intressant, menar han.

– Vi vet att självobjektifiering leder till en massa hemska saker, som depression och ätstörningar. Med den ökande användningen av sociala nätverk blir folk mer intresserade av sitt utseende. Det betyder att självobjektifiering kan bli ett större problem för män, liksom för kvinnor, säger han till The Independent.
http://touch.metro.se/nyheter/man-som-tar-manga-selfies-kan-vara-psykopater/EVHoag!0yIUoxtftiu96/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar