måndag 19 januari 2015

Besök på mc-klubb gav skott i magen

 Den 27-årige mannen levererade en tv till en vän. Efteråt skulle han ta en öl i hyreshusets källarlokal, som tillhör en mc-klubb i Hells Angels-sfären.  Besöket slutade med ett skott rakt genom magen. 

I dag startar rättegången efter dramat den 29:e maj på Mörnersgatan i stadsdelen Kyrkbyn.  Just den skjutningen betraktas av polisen som en av de absolut allvarligaste av sammanlagt 52 under 2014.

Måltavlan för attacken var bara millimeter och sekunder från att avlida.  Upprinnelsen till händelsen:  27-åringen, som tidigare haft viss kontakt med motorcykelföreningen Bulls mc, återvände dit eftersom han ändå hade haft ett ärende i grannskapet.  När han knackade på dörren och klev in var det någon som snabbt stängde bakom honom. Utan förvarning blev mannen, enligt egen utsago, kraftigt misshandlad av två män. 

Trots att 27-åringen försökte skydda sig bakom ett biljardbord, fick han bland annat sin vänsterarm avslagen med ett basebollträ av metall.  Den illa skadade gästen stapplade ut på trottoaren, där han mötte den kamrat som dessförinnan hjälpt honom med tv-apparaten.  De två beslutade att gå tillbaka in igen och snacka med gärningsmännen. 

Den 40-årige klubbledaren sträckte sig då – enligt stämningsansökan – mot baren, plockade fram en pistol och sköt 27-åringen i buken. 

- Jag minns att jag låg utanför i gräset och väntade på ambulansen och att jag var rädd för att dö, säger den skjutne mannen i förhör.  Han har ingen förklaring till det inträffade, mer än att "det måste ha handlat om en drognoja". 

I utredningen uppges 40-åringen vara den person som administrerat mc-klubbens tillhåll, haft nycklarna och periodvis också bott där.  Den misstänkte nekar kategoriskt till alla anklagelser om mordförsök. 

Kammaråklagare Lotta Nielsen har ytterligare två punkter att bevisa under domstolsförhandlingen.  De båda målsägarna är kvinnor som 40-åringen haft relationer med och de påstås vid olika tidpunkter ha utsatts för hänsynslöst våld med tillhyggen och de ska ha blivit inlåsta i klubblokalen på Hisingen.     

Det ena fallet rör grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande mellan december 2012 och november 2013.    

Det andra fallet har liknande rubricering, dock gäller det brott utförda i februari 2014. Denna kvinna hotades exempelvis genom ett vapen instoppat i munnen. 

- Det är svårt att veta vad jag ska yrka på för straff. Men om jag lyckas få igenom alla åtalspunkter så pratar vi om många år i fängelse, kanske tvåsiffrigt, konstaterar åklagaren Lotta Nielsen. 

40-åringen dömdes 2003 till ett sex år och nio månaders långt frihetsberövande. Merparten för ett människorov och för att inom ramen för detta ha arrangerat en "korsfästning" av en då 35-årig man. 

Tillsammans med en kumpan snickrade 40-åringen ihop ett träkors, på vilket de satte fast sitt utpressningsoffer med silvertejp och sedan reste mot en vägg.  Därefter lät de mannen hänga hjälplös i ett garage i flera timmar.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2604791-besok-pa-mc-klubb-gav-skott-i-magen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar