fredag 23 januari 2015

HA-man ville lämna gänget innan mordet

Den 32-årige mannen hade under flera år försökt bryta med de gamla kompisarna i Hells Angels. Efter att ha knivskurits och misshandlats med baseballträ levde han i ständig skräck.

När 32-åringen i somras öppnade dörren för två Hells Angels-män som sökt upp honom i hans hem hade mannen ett hagelgevär i händerna. Sekunderna senare låg Hells Angels-medlemmen Martin Helbo, 30, dödligt sårad på marken. Samtidigt som åtalet mot 32-åringen nu förbereds berättar hans sambo om mannens försök att ändra sitt liv.
- Nästa steg för oss var barn och giftermål. Att det i stället slutade i dråp är förfärligt, säger hon till Ekstrabladet
Rättegången mot 32-åringen kommer enligt åklagare Ingrid Munch Hansen att hållas någon gång efter påsk, rapporterar BT. Mannen misstänks för att ha dödat Hells Angels-medlemmen Martin Helbo, 30. Han misstänks även för att ha skjutit den 38-åring som tillsammans med Helbo uppsökte 32-åringen.

Händelsen inträffade i juni 2014. Enligt en officiell redogörelse från Hells Angles sökte Martin Helbo och 38-åringen upp den 32-åringen i dennes bostad. Syftet var att driva in en skuld. Enligt vad Hells Angels talesman Thomas Gramstrup tidigare har berättat hade inte Martin Helbo något med själva skulden att göra. Helbo ska bara ha varit närvarande som vän åt 38-åringen vid indrivningen, något som enligt Hells Angels styrks av att Helbo vid tillfället inte ska ha burit klubbväst utan varit klädd i badtofflor och shorts.

- Det gällde pengar, jag vet inte vilket belopp, men allt var ganska odramatiskt fram tills att skotten föll. De hade bestämt tid för att träffas över telefon, har Thomas Gramstrup tidigare sagt till Ekstrabladet.

 

Dispyt om pengar

Polisen är förtegen kring orsaken till att 32-åringen öppnade eld mot de två männen, men man har tidigare antytt att en dispyt om pengar låg bakom. Detta avvisas dock av 32-åringens sambo som menar att 32-åringen inte hade några skulder till mc-gänget.

Enligt 32-åringens försvarare var skjutningen utanför villan i Hobro slutet på åratal av konflikt mellan mannen och Hells Angels. Enligt Ekstrabladet ska 32-åringen redan för fyra år sedan ha överfallits i sin dåvarande lägenhet och knivskurits och misshandlats med baseballträ. Enligt uppgifter var det medlemmar i AK81, en stödorganisation till Hells Angels, som låg bakom överfallet. Händelsen satte skräck i 32-åringen som började frukta att gängmedlemmar åter skulle attackera honom.

Trots att han brutit med klubben spökade fortfarande han gamla liv när mannen tillsammans med sin flickvän flyttade in i huset i Hobro.

- Han var helt ute ur miljön och hade klippt alla band till den tiden. Nästa steg för oss var barn och giftermål. Att det i stället slutade i dråp är förfärligt, säger flickvännen till tv2.dk enligt Ekstrabladet.

Enligt flickvännen kom inte våldsutbrottet som någon överraskning. I åtalet mot 32-åringen framgår det att mannen levde i skräck för Hells Angels. I huset förvarade han skarpladdade vapen, bland annat flera jaktgevär.
- Polisen visste allt om det här. De visste hur det skulle gå, men de kunde inte göra något åt saken, säger hon till tv2.dk.

 

Dubbelpipigt hagelgevär

När Martin Helbo och hans 38-årige kamrat knackade på dörren den 8 juni i fjor ska 32-åringen ha greppat ett dubbelpipigt hagelgevär. Martin Helbo träffades av flera hagel, skador som kostade honom livet. Den 38-årige kamraten träffades bland annat i ansiktet men överlevde.

Efter skottlossningen ska 32-åringen ha ringt sin pappa som i sin tur larmade polisen. Kort därefter mötte 32-åringen polisen vid huset genom att komma ut med händerna över huvudet och lägga sig ner på marken.

När Martin Helbo begravdes i Aalestrup den 19 juni fanns medlemmar från flera europeiska Hells Angels-avdelningar. Även representanter från Bandidos fanns på plats. Efter begravningsceremonin tog många klubbmedlemmar ett sista farväl av sin kamrat genom att hälla bourbonwhiskey över Martin Helbos kista.

http://www.expressen.se/kvallsposten/ha-man-ville-lamna-ganget-innan-mordet/

Nu kommer drabet på Martin for retten: Kunne ikke komme ud af rockernes klør

http://www.bt.dk/krimi/nu-kommer-drabet-paa-martin-for-retten-kunne-ikke-komme-ud-af-rockernes-kloer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar