måndag 19 januari 2015

Etablering av MC-klubbar i Växjö oroar. brottsförebyggande rådets ordförande i Växjö, moderaten Bo Frank i chock

Flera motorcykelklubbar med kriminella inslag är på väg att etablera sig i Växjö, bekräftar polisen. Det är extremt oroande säger brottsförebyggande rådets ordförande i Växjö, moderaten Bo Frank.

Enligt polisen är det flera mc-klubbar med kopplingar till kriminell verksamhet som vill etablera sig i Växjö. Men vilka klubbar det handlar om eller hur polisen arbetar med detta vill man inte säga.

Bo Frank, som är ordförande i Brottsförebyggande rådet i Växjö berättar att det här är en sak som är högt prioriterad. Brottsförebyggande rådet och polisen är vaksamma och har pratat med fastighetsägare så att de är noga med vilka de hyr ut till. 

För Bo Frank kommer etableringen som en nyhet när P4 Kronoberg börjar ställa frågor och efter samtalet informerade han sig om hur det ser ut och det han fick veta kom som en chock för honom. Hör intervjun med honom i klippet ovan.

Under gårdagen gjorde polisen en husrannsaken i en mc-gänglokal, men man vill inte bekräfta att om det finns en koppling till någon kriminell mc-grupp.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6069845

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar