torsdag 1 januari 2015

Den avhoppad Hells Angels-medlemmen Kassra Z som har avslöjat HA:s hemliga regler. Nu lever han med vittnesskydd efter att ha blivit polisens informatör.

Rasistiska urval, alkoholförbud, höga inträdesavgifter och våldsamma straff för avhoppare.
Det är Hells Angels hemliga regler för medlemmarna, enligt en före detta HA-medlem som lever med vittnesskydd efter att ha blivit polisens informatör.

– Reglerna är i princip desamma som gäller i svenska HA-avdelningar, säger Lasse Wierup, författare och expert på kriminella mc-gäng.


I Tyskland pågår en uppmärksammad mordrättegång efter en attack mot en spelbutik i Berlin.
I samband med polisutredningen greps Hells Angels-medlemmen Kassra Z, även kallad "Der Perser".
Han valde då att hoppa av sitt kriminella liv och började samarbeta med polis och åklagare under vittnesskydd.
– Det är som en skänk från ovan för oss. Vi får insyn i de kriminella mc-gängen på ett sätt som vi inte haft på länge, säger en poliskälla till tyska tidningen Bild.
Tack vare denna information har tysk polis kunna lösa flera allvarliga brottsfall.
Kassra Z vistas nu på hemlig ort med fara för eget liv, på samma sätt som den svenske avhopparen Michael "Mega" Johannessen som lämnade Hells Angels i Göteborg för några år sedan och blev mycket omskriven.

 

Hemliga regler

I en intervju i Bild avslöjar 27-årige Kassra Z allt om Hells Angeles hemliga regler för medlemmarna.
Det ger bland annat en bild av hur underhuggarna på prospect- och hangaroundnivå utnyttjas medan de strävar efter ett fullvärdigt medlemskap.
För att överhuvudtaget ha en chans att tas upp i HA-kretsar måste några grundkrav uppfyllas, berättar Kassra Z i intervjun.
Kvinnor eller färgade personer kan aldrig bli fullvärdiga medlemmar.
21 år är undre åldersgräns och man måste ha ett mc-körkort samt kunna prata engelska.
Flera existerande medlemmar måste kunna gå i god för personen.
Om detta är uppfyllt väntar en längre period som så kallad hangaround då den potentielle medlemmen ska visa sig värdig. Det handlar bland annat om städning av klubbhuset och göra ärenden som att hämta mat eller bensin åt de fullvärdiga medlemmarna.
Dessutom måste en hangaround betala en dryg tusenlapp i "månadsavgift" till sin avdelning samt skaffa sig en Harley Davidson-motorcykel.

 

Inga smarta telefoner

Efter den första prövotiden kan personen bli prospect under minst ett år. Det är ett pinnhål upp i hierarkin, men en prospect får inte bära den officiella HA-loggan.
Till uppgifterna hör till exempel att besöka andra avdelningar och visa respekt till medlemmar som sitter i fängelse. En avgift på cirka 7000 kronor avkrävs den som vill bli prospect. Att gå vidare till fullvärdig medlem kostar ytterligare knappt 15 000 kronor.
I de hemliga regler som Kassra Z avslöjar för tidningen Bild finns oväntade saker som att det är förbjudet för tyska HA-medlemmar att resa med buss eller tåg, att alkohol bara förtärs på de egna festerna och att smarta telefoner inte får användas på grund av avlyssningsrisken (gamla mobiltelefoner ska vara "säkrare").
För de som bryter mot reglerna väntar hårda straff. Från höga böter till avstängning eller uteslutning.
Den åtråvärda västen och andra saker med HA-symbolen måste lämnas över.
I värsta fall förklaras den regelbrytande medlemmen laglös; "bad standing" eller "out" som är den nyare termen. Till exempel om någon stulit av andra medlemmar, hoppat av till konkurrerande klubb eller i hemlighet samarbetat med polisen.

 

Samma gäller i Sverige

Dennes foto mejlas då till alla medlemmar i organisationen, och får de tag på honom har de enligt HA-reglerna rätt att göra vad de vill med vederbörande.
De hemliga regler som beskrivs av den avhoppade tyske Hells Angels-medlemmen Kassra Z är i princip desamma som gäller i svenska HA-avdelningar.
Det säger Lasse Wierup, författare och expert på kriminella mc-gäng.
De hårda tvingande regler som en gång skrevs av Hells Angels upphovsmän i USA gäller fortfarande.
Att bryta mot reglerna ska vara kännbart.
– Avhoppare som Kassra Z eller Michael Johannessen är fredlösa för evigt, det vill säga de kan räkna med att bli mördade ifall de hittas, förklarar Lasse Wierup som bland annat är medförfattare till boken "Helvetet inifrån" om den före detta HA-medlemmen Michael "Mega" Johannessen som i dag lever på hemlig ort.
Enligt Wierup är det dock upp till varje avdelning att bestämma hur straffskalan ska se ut.
– En relativt lindrig form av bestraffning är att få så kallad "frozen"-status, vilket innebär att en medlem måste hänga av sig västen och lösa problemen. Gör han inte detta kan han bli fråntagen sitt medlemskap. Detta kan drabba en medlem som använder för mycket narkotika eller häftar i skuld till andra medlemmar.

 

"Storpolitiska" uppgörelser

Ibland används mycket brutala metoder.
– Organiserad misshandel i klubbhuset förekommer, bland annat drabbade detta en medlem i Stockholm i somras. När han kom till akuten hade han knappt några tänder kvar. I Göteborg brände en före detta ledare bort en klubbtatuering på en utesluten provmedlem med hjälp av strykjärn, säger Lasse Wierup.
Enligt Wierup har han i sina efterforskningar uppgifter om att medlemmar mördats i hemlighet i Sverige men ingen har dömts.
– Mina källor hävdar att tre svenska medlemmar har dödats, varav bara en har hittats. I ett av fallen ska den dödade medlemmen ha stulit från en annan. Polisen har inte klarat upp något av dessa fall, uppger Lasse Wierup.
Möjligen har synen på de strikta reglerna förändrats något i takt med att yngre förmågor kommer in i klubbarna. Generellt anses dessa vara mer kriminella och mindre bikers, menar Lasse Wierup.
– Rörelserna mellan organisationerna har ökat i Europa, särskilt i Tyskland, men egentligen har reglerna nog inte luckrats upp.
– Däremot har vissa "storpolitiska" uppgörelser skett, som till exempel när en grupp Bandidos-medlemmar togs upp av Hells Angels i Stockholm. Det motsatta har mig veterligen inte skett här annat än i enstaka fall efter att medlemmar redan lämnat HA.
http://www.expressen.se/kvallsposten/hemliga-reglerna-inom-hells-angels-avslojade/

Siebter Tag im spektakulären Rocker-Prozess gegen Hells Angel Kadir Padir (30) und neun seiner Gefolgsleute sowie einen Geschäftsmann (38)! Seit zwei Tagen packt Kronzeuge Kassra Z. aus – am Donnerstag ging es zunächst um den Ex-Rocker-Boss Kadir Padir.
http://www.bild.de/regional/berlin/prozess/kronzeuge-kassra-z-kommt-mit-eskorte-zum-gericht-38738888.bild.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar