onsdag 21 januari 2015

Ledaren för United Brotherhood-ligan Keijo Vilhunen förstår inte varför han står åtalad i Aarnioprocessen. Han anser sig vara ett offer.

I dag fortsatte Helsingfors tingsrätt behandlingen av Jari Aarnio-målet. En av dem som nu fick ordet var gängledaren Keijo Vilhunens advokat Markku Fredman.

Han medger att Vilhunen, som leder den kriminella ligan United Brotherhood, bidrog till att hans syster och farbror investerade 200 000 euro i Trevoc Oy.

– Det berodde på att man hade sagt att Trevoc utvecklade mobiltelefoner som var omöjliga för polisen att avlyssna eller spåra. Det var en så intressant idé att min klient ville försäkra sig om att projektet fortskred och att patentet stannade i inhemska händer.

– Min klient hade ingen aning om att Trevoc gjorde affärer med polis och andra myndigheter. Det kunde han inte ens veta eftersom de förhandlingarna var hemligstämplade.

Markku Fredman vill inte peka ut den som vilseledde Vilhunen. Men i polisförhören har gängledaren sagt att Jari Aarnio var hans kontaktman på Trevoc.

Åtalet mot Vilhunen bygger på att myndigheterna inte informerades om vem som i verkligheten stod bakom Trevoc.

– Men Centralkriminalpolisen varnade på förhand både Polisen och Skyddspolisen för Trevoc. Nu kräver bägge ersättning för att de inte tog CKP:s varning på allvar. Det är orimligt, sade Markku Fredman.
http://hbl.fi/nyheter/2015-01-20/709366/aarniofallet-gangledare-anser-sig-lurad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar