måndag 19 januari 2015

Mc-klubbens fest i Växjö bevakades

Flera polispatruller var på plats under lördagskvällen när drygt 50 personer samlades i en mc-gänglokal i Växjö. Först sju timmar senare lämnade polisen platsen.

Smålandsposten har tidigare berättat om en 22-åring som misstänks för vapenbrott och om att polisen gjorde en husrannsakan under fredagen i en mc-gänglokal på Ljungadalsgatan i Växjö.

Vid 17-tiden på lördagen åkte flera polispatruller ut till samma fastighet och först kring midnatt lämnade polisen platsen.

- Vi fick kännedom om att man skulle samlas i lokalen och det var ungefär 50 personer därinne. Vi har varit där för att säkerställa ordningen så som vi brukar göra vid sådana här sammankomster, säger Kim Hild, pressinformatör på ledningscentralen Polis­region Syd.

Polisen var alltså under hela kvällen på plats för att bevaka festen.
- Om det är ett större pådrag vid en lokal där man vill ha en större tillsyn kan det vara så att polisen finns på plats i området så att ingenting händer, säger Kim Hild.

Polisen ska aldrig ha varit inne i lokalen utan varit på plats runtomkring.
- Jag stämde av med insatsledaren och de förklarade att de utförde rutinmässiga kontroller på fordon och säkerhetsställde så att inga vapen hade förekommit, säger hon.

Enligt polisen greps ingen i samband med händelsen, men små enstaka stökigheter ska ha inträffat under kvällen.

Ett fordon stoppades också under kvällen på samma gata och en 55-åring omhändertogs misstänkt för rattfylleri, men det är oklart om det har någon koppling till sammankomsten.

- Jag kan inte säga vad för typ av mc-gäng det här är eller om de har någon koppling till någon kriminell verksamhet, säger Kim Hild.
http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/mc-gangets-fest-bevakades%284606786%29.gm

Mordförsök under MC-fest i Växjö

En 25-årig man har anhållits misstänkt för försök till mord på en man i 30-årsåldern. Mordförsöket skedde under den MC-fest på västra industriområdet i Växjö i lördags kväll som vi berättat om tidigare.

Enligt polisen blev det bråk på festen och 30-åringen attackerades med någon form av tillhygge. Han fördes till lasarettet av några kamrater, men har fått lämna sjukhuset.

Den 25-årige mannen, som är skriven i Jönköpings län, greps senare under natten och polisen har gjort flera husrannsakningar.

Ytterligare en man, en 27-åring från Lessebo kommun, har anhållits för anstiftan till försök till mord.
De båda misstänkta som är kända av polisen sedan tidigare nekar till brott.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6071269

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar