torsdag 15 januari 2015

Friad HA-medlem får mer pengar av JK


 En man som var häktad ett halvår men senare blev frikänd har fått sammanlagt över 370 000 kronor i skadestånd från staten. Det handlar om en man som tillsammans med närmare 20 andra medlemmar från Hells Angels i maj 2012 anklagades för överfall och misshandel av medlemmar i den lokala mc-klubben Svineri utanför Kalmar.

Men de frikändes efter hovrättens prövning. Nu får en av dessa män, som var frihetsberövad ett halvår, 168 000 kronor i ersättning för förlorad arbetsförtjänst under häktningstiden, enligt ett nytt beslut av Justitiekanslern (JK), uppger SVT:s Smålandsnytt.

Tidigare har JK beviljat honom 208 000 kronor i skadestånd men då nekades han ersättning för förlorade inkomster. Efter en ny ansökan om förlorad arbetsinkomst har JK gått honom till mötes.
http://www.expressen.se/kvallsposten/friad-ha-medlem-far-mer-pengar-av-jk/


I maj 2012 överfölls och misshandlades medlemmar i mc-klubben Svineri, utanför Kalmar. Nära 20 medlemmar från Hells Angels misstänktes för överfallet men frikändes efter hovrättens prövning. Nu får en av de tidigare häktade 168 000 kronor i ersättning för förlorad arbetsförtjänst under häktningstiden. 
 
En man som tidigare fått över 200 000 kronor i skadestånd efter att ha varit häktad och misstänkt för inblandning i det så kallade Hells Angels-målet där medlemmar i mc-klubben Svineri blev misshandlade, har nu fått ytterligare 168 000 kronor av staten, för förlorad arbetsförtjänst. 

Det är Justitienkanslern som fattat beslut om att bevilja ersättning för förlorad arbetsförtjänst för  en av männen som satt häktad i ett halvår, misstänkt för att varit delaktig i misshandel och överfall på medlemmar i mc-klubben Svineri utanför Kalmar i maj 2012.

Mannen frikändes från misstankarna och fick i ett tidigare skede 208 000 kronor i skadestånd från staten. Då yrkade han också på att han skulle ha rätt till ersättning för förlorad arbetsförtjänst, men fick nobben på det. Efter att han kommit in med en ny ansökan om ersättning för förlorad arbetsförtjänst gav Justitiekanslern honom rätt till 168 000 kronor i ersättning för det halvår han satt häktad.

Mannen är dock skyldig att betala skatt för den ersättningen.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/tidigare-misstankt-far-168-000-i-ersattning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar