torsdag 22 januari 2015

Bandidosmedlem som blev hårdför islamist och slutligen CIA-spion.

Morten Storm var nära vän med en av världens mest jagade terrorister: Al-Qaida-ledaren Anwar al-Awlaki, som tros vara hjärnan bakom massmordet i Paris.

De skulle offra sina liv för varandra.
Men för fyra år sedan förrådde han sin vän och USA dödade terrorledaren i en brutal drönarattack.
Nu berättar Morten Storm om sitt dubbelliv. En Bandidosmedlem som blev hårdför islamist och slutligen CIA-spion.
– I flera år var hat min enda drivkraft, säger Morten Storm till Aftonbladet.

Ett urklipp:

Han gav upp sin fria vilja. Han blev som en robot. Och det var en befrielse.

I hela sitt liv var han på jakt efter en trygg tillvaro, en gemenskap. Han fann den inte hos sin familj i danska Korsør. Fadern valde spriten framför sonen och modern gifte sig med en våldsam man. Inte heller bland de unga ligisterna i hemstaden eller bland mc-gänget Bandidos. 

Han var den yngste ledaren för en Bandidos-avdelning i Danmark, samtidigt som det blodiga mc-kriget med Hells Angels pågick i Norden i mitten av 1990-talet.

En dag, 1997, började han läsa en bok om profeten Muhammeds liv. Berättelsen om den faderlöse analfabeten som mot alla odds startar en världsreligion genom att följa sin övertygelse tilltalade honom.
Äntligen någonting som kunde hjälpa honom tygla sin våldsamhet och tvinga honom till självdisciplin, trodde han då.

 

Döpte sonen till Osama

Från 1997 och några år framåt var han hängiven islamist. Han bodde i Danmark, Jemen, England. Han döpte sig själv till Murad och sin förstfödde son till Osama för att hylla terrorledaren Osama bin Ladin.

”Död åt Danmark", ropade han tillsammans med de andra islamisterna i Jemens huvudstad Saana efter att Jyllands Posten publicerat teckningar av profeten Muhammed.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar