fredag 2 januari 2015

Hotade att dra ut tänderna - två döms till fängelse

TORSBY. Under en timmes tid ska ett par ha misshandlats under tortyrliknande förhållanden.
Striden ska ha startat efter en diskussion om Hells Angels och Bandidos.
– Någon sa "erkänn att du hatar Bandidos!", har det manliga offret berättat.
På fredagen kom domen mot två personer.

I slutet av oktober urartade en fest i en bostad i Torsby kommun. Fyra personer, varav tre män och en kvinna ska ha befunnit sig i lägenheten. Kvinnan och en av männen hade en relation och hade precis träffat de två andra männen.
Åklagaren har tidigare sagt att hon misstänker att bråket började efter en diskussion om mc-organisationer mellan två av männen.
– Vi vet inte riktigt varför det här började och det är delvis höjt i dunkel, men det kan vara för att en diskussion om olika mc-organisationer har urartat, sa då Linda Karlsson till Värmlands Folkblad.

 

Hells Angels och Bandidos

MC-klubbarna i fråga ska ha varit Hells Angels och Bandidos.
En man i 25-årsåldern ska ha haft en supportertröja med Hells Angels-tryck på sig och ska ha försökt tvinga den andre mannen att riva sönder en Bandidoströja.
– Någon sa "erkänn att du hatar Bandidos!", berättar det manliga offret om händelsen.
Men när han sa att han inte tyckte om mc-klubbar alls blev paret attackerade av de två männen, en i 25-årsåldern, och den andre i 20-årsåldern.

 

Hotade att dra ut tänderna

Offret ska ha fått ta emot sparkar mot huvudet och slag med ett knogjärn. En av gärningsmännen ska ha tagit fram en tång och hotat att dra ut parets tänder om de inte uppgav sina personnummer. Han ska även ha fått en pistolreplika riktad mot sitt huvud, enligt åtalet.
Kvinnan fick också ta emot mycket våld. Hon ska ha fått slag med knogjärnet, blivit bränd med en cigarett i örat, och örat klämt i en tång. Hon ska även ha dragits med till badrummet där hon hotades att dränkas, slaktas och dödas, skriver åklagaren i åtalet.
Åklagaren har beskrivit misshandeln som tortyrliknande och tror att den pågick i över en timme.

 

Döms till fängelse

De två männen åtalades för grov misshandel, grovt olaga tvång alternativt grovt olaga hot, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak.
På fredagen kom domen.
Mannen i 20-årsåldern döms till fängelse i ett halvår för misshandel, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak. Mannen har erkänt att han misshandlade kvinnan, men nekar i övrigt till brott.

 

"Den huvudsaklige våldsverkaren"

Den medåtalade mannen i 25-årsåldern döms till fängelse i två år och sex månader för grov misshandel, olaga frihetsberövande, grovt olaga tvång, grov stöld och övergrepp i rättssak. Enligt domen har han inget minne av det inträffade.
Tingsrätten skriver att mannen i 25-årsåldern "varit den huvudsaklige våldsverkaren". Anledningen till att de båda döms för olaga frihetsberövande är att paret hållits kvar i lägenheten mot sin vilja.
Tingsrätten köper åklagarens teori om att bråket startade efter en diskussion om mc-gäng.
http://www.expressen.se/gt/par-misshandlades--vid-brak-om-mc-gang/

Enligt tidningen ska den utsatte mannen ha sagt att han inte tycker om mc-klubbar, varpå den 27-åriga lägenhetsinnehavaren, som hade en Hells Angels-tröja på sig, ska ha hoppat på honom. Enligt åtalet som kom på torsdagen ska han tillsammans med en 21-åring man ha sparkat mannen i huvudet och slagit honom med knogjärn. 27-åringen ska därefter ha tagit fram en tång och hotat att dra ut mannens tänder om paret inte uppgav sina personnummer.

Om han inte öppnade munnen skulle de dra ut kvinnans tänder.

Även kvinnan gick de hårt åt. De ska ha slagit henne med knogjärnet, tagit strypgrepp på henne, bränt henne i örat med en cigarett och klämt hennes andra öra med tången så att det knakade.
http://www.expressen.se/gt/ska-ha-torterats-med-en-tang-och-cigarett/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar