onsdag 7 januari 2015

Rock Machine från pipfabriken och alla mordförsök

Samtidigt som ledaren för Rock Machine utsattes för ett mordförsök blev en annan medlem beskjuten i mc-gängets lokal i Hyllstofta. Polisen misstänker att ett nytt attentat på ledaren planerades. "Men det lyckades vi stoppa" säger åklagaren Hans Harding.

Den 20 september förra året sköts ledaren för Rock Machine med tre skott i mc-gängets lokal i Hyllstofta. Mannen överlevde inte bara mordförsöket utan undkom även mordplaner som enligt polis och åklagare smitts mot honom efter skottattentatet i Hyllstofta.

– Efter skjutningen i Hyllstofta planerades det för något liknande mot mc-ledaren men de planerna satte vi stopp för, säger kammaråklagare Hans Harding.

Han avslöjar även att ytterligare en medlem i Rock Machine blev beskjuten i Hyllstofta den 20 september. Skottet missade mannen och ingen är formellt misstänkt för händelsen som rubriceras som mordförsök.

Totalt fem män sitter häktade som misstänkta för inblandning i skjutningen den 20 september eller för de senare mordplanerna.

En av dem är ledaren för mc-gänget Bandidos, som misstänks för stämplig till försök till mord. Mannen omhäktades på onsdagen liksom en annan Bandidos-medlem som misstänks ha hållit i vapnet den 20 september. Den senare misstänks även för vapenbrott sedan polisen hittat ett skjutvapen i hans rum i Bandidos klubblokal i Helsingborg.

Den 13 januari är det tänkt att åklagaren ska väcka åtal mot de fem häktade männen men den fristen kommer med all sannolikhet att förlängas.
http://hd.se/helsingborg/2015/01/07/nya-fakta-om-skottdrama/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar