tisdag 3 juni 2014

Bröder åtalas för grov brottslighet

Bröderna har suttit häktade sedan den 26 mars. Den äldre brodern, med en topposition i den svenska grenen av den internationella mc-klubben Bandidos, har erkänt samtliga gärningar med reservation för att narkotikabrottet inte ska bedömas som grovt brott.

Den äldre broderns försvarsadvokat Lars Kruse är kritisk till den del av åtalet som gäller grovt narkotikabrott. Han delar sin klients uppfattning att brottet inte är av så stor omfattning, som åtalet säger.

 – I de plastpåsar med cannabis som beslagtogs fanns torra kvistar och plantor och annan bråte som bara åklagaren och SKL tror att man kan röka och sälja. Det finns en gammal hovrättspraxis som stöder detta. Tittar man på beslagen som omfattar nio kilo cannabis så är på sin höjd ett till två kilo den mängd cannabis som kan användas och som åtalet bör omfattas av. Det är knappast grovt narkotikabrott, säger Lars Kruse.

Bröderna greps av en slump i samband med en fordonskontroll i mars. Polisen hade dock haft dem under uppsikt en tid efter tips från närboende om att skumma saker pågick i huset i Eggelstad.
http://www.skanskan.se/article/20140603/SJOBO/140609905/1016/-/broder-atalas-for--grov-brottslighet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar