måndag 9 juni 2014

HA-rocker skudt og dræbt - 38-årig alvorligt såret

En 30-årig HA rocker er dræbt, en 38-årig alvorligt såret ved skyderi i Hobro. Vidne fortæller, hvordan gerningsmanden selv kom ud og overgav sig til politiet 

Ekstra Bladet erfarer, at den dræbte skulle have tilknytning til rockerklubben HA.

Overfor BT bekræfter HA's presseansvarlige, Thomas Granstrup, at den dræbte er tale om et fuldgyldigt medlem af den nystartede afdeling HA-afdeling i Nordjylland, North Area.
- Vi synes jo alle sammen, det er trist uanset omstændighederne, når et medlem dør. Vi kender jo alle hinanden rigtigt godt, siger Thomas Granstrup til avisen.

- Jeg kan bekræfte, der har været en hændelse dernede. Vores meldinger lyder på, at en person er dræbt og en anden er hårdt såret, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Jan Stagested, til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at man desuden har anholdt en 32-årig mand, man formoder er gerningsmanden.
Politiet kan endnu ikke sige, hvilket våben der er skudt med, men skuddene dræbte den 30-årige, mens det andet offer er i livsfare.
- Han er ramt i den ene side af ansigtet, fortæller Jan Stagsted.
Efter skyderiet ringede den 32-årige til sin far, som klokken 16.30 ringede til politiet.
Hos Nordjyllands Politi er det endnu for tidligt at sige noget om, hvad der har ledt til episoden. Her havde man kort efter klokken halv seks travlt med at danne sig et overblik over situationen.
Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at der er et massivt politiopbud ved adressen.
- Herudefra forlyder det, at den hårdt sårede person er blev kørt med fuld udrykning mod hospitalet i Aalborg. Der er stimlet en del mennesker sammen herude, og der er en trykket stemning, lyder det fra Ekstra Bladets mand på stedet.

Redningspersonalet ventede på forstærkning
En nabo, der overværede episoden, fortæller, hvordan redningspersonalet måtte vente på betjente iklædt skudsikre veste, før de kunne rykke ind og se til de tilskadekomne.
- Jeg står i min have, da der pludselig kommer en mega-udrykning. En paramediciner og en ambulance efterfulgt af en paramediciner mere. Redningspersonalet tør ikke gå ind, da politiet endnu ikke er nået frem, lyder det fra vidnet.
- Da politiet når frem, kommer gerningsmanden ud af huset og lægger sig på maven, hvorefter han bliver anholdt. På det tidspunkt har redningspersonalet stået i sikkerhed og ventet i 10-15 minutter, fortæller naboen til Ekstra Bladet.
Han beskriver vejen som en stille og rolig villavej.
- Når det kan ske her, kan det ske alle steder. Der er åbenbart ingen steder, der er fredet længere, lyder det.

Tilstand stabil
Nordjyllands politi oplyser netop nu, at den 38-årige alvorligt sårede overflyttes til Københavns Rigshospital, hvor yderligere behandling vil finde sted.
- Hans tilstand er stabil, lyder den korte melding fra efterforskningsleder ved Nordjyllands Politi mandag aften til Ekstra Bladet.

Kopplas till gängmiljön

Polisen larmades om skottdramat i villan i Hobro vid 16.30-tiden på måndagseftermiddagen. Enligt Ekstrabladet var den misstänkte skyttens pappa som larmade polisen sedan han själv blivit uppringd av sonen.
– Vi har gripit en 32-årig man som är misstänkt för att ha skjutit, säger Jan Stagested, vakthavande befäl vid polisen på Nordjylland till Ekstrabladet.
När larmet kom skickades ett stort polis- och räddningspådrag till platsen. Enligt vittnesuppgifter tvingades ambulanspersonalen vänta med att gå in tills poliser i skottsäkra västar kommit till platsen.

Odramatiskt gripande

Gripandet av mannen var odramatiskt. När det massiva polispådraget kom till adressen gick mannen ut ur huset självmant.
– Han kom ut ur huset och lade sig på magen, sedan greps han, säger ett vittne, till Ekstrabladet.
En 30-årig man avled av sina skottskador och en 38-årig man skadades svårt. Den skadade kördes i ilfart med ambulans till sjukhuset i Aalborg där han opererades för skottskador i bland annat ansiktet och i sidan av kroppen.
Hans skador beskrevs inledningsvis som livshotande, senare uppgavs han vara utom livsfara.
Det är oklart vad det för vapen som har använts vid skottlossningen.

Kopplas till gängmiljön

Enligt flera uppgifter till danska medier kopplas både den dödade och den skadade mannen till mc-gänget Hells Angels. Det är dock oklart om det rör sig om fullvärdiga medlemmar.
Uppgifterna om kopplingen till Hells Angels har inte bekräftats av dansk polis.

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera, säger förundersökningsledaren Lars Nørskov Jørgensen till tidningen BT.

Men skjutningen kan ha utlösts i samband med indrivning av en skuld, bekräftar polisen.
– Det är en av de teorier vi jobbar efter, säger Lars Nørskov Jørgensen till BT.

Enligt sajten nordjyske.net blev de två männen skjutna i samband med att de kom för att kräva in en knarkskuld av 32-åringen.

Den misstänkte skytten har enligt nordjyske.net tidigare rört sig i gängmiljön men drog sig för några år sedan tillbaka.

Lugn gata

Platsen för skottdramat beskrivs av vittnen och grannar som en lugn och stillsam villagata.
– Kan något sånt här ske här så kan det ske överallt, säger vittnet till Ekstrabladet.

Polisens tekniker inledde redan under tidiga måndagskvällen en kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen.…
Den 32-årige mannen ställs sannolikt framför häktningsdomaren under tisdagen, rapporterar flera danska medier.

Politi-teori: Gæld mulig årsag til villa-drab

Det var et medlem af rocker-klubben Hells Angels, der mandag eftermiddag blev skuddræbt i en villa i Hobro.
Det fortæller Thomas Granstrup, der er presseansvarlig hos Hells Angels til bt.dk.
- Jeg kan bekræfte, at det er rigtigt, at det er et af vores medlemmer, der er blevet dræbt i Hobro, siger han.

Den 30-årige HA-rocker, der blev dræbt, var medlem af den nystartede HA-afdeling North Area i Nordjylland. Afdelingen åbnede den 2. maj. Han har dog været medlem af HA i flere år. 

- Vi synes jo alle sammen, det er trist uanset omstændighederne, når et medlem dør. Vi kender jo alle hinanden rigtig godt, siger Thomas Granstrup.

Den 30-årige blev dræbt, da han sammen med en kammerat besøgte en villa på Homarksvej i Hobro mandag kort før kl. 16.30.

Den 30-årige besøgte villaen sammen med en 38-årig mandlig kammerat, der blev alvorligt såret, da han blev ramt af skud i ansigtet. Den 38-årige blev kørt til Aalborg Universitetshospital, hvor han straks blev lagt på operationsbordet.

- Den seneste melding, vi har modtaget, er, at han umiddelbart er uden for livsfare, men at han stadig er på operationsbordet, fortæller efterforskningsleder ved Nordjyllands Politi, Lars Nørskov Jørgensen, til bt.dk omkring kl. 20.

Ifølge Thomas Granstrup var den 38-årige mand ikke medlem af HA.

- Han var en privat kammerat af den 30-årige, siger han til bt.dk.

Den formodede gerningsmand er en 32-årig mand, der ifølge politiet er beboer i villaen. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag sigtet for drab og drabsforsøg.

Han menes også, ifølge flere medier, at have en tilknytning til HA. Ifølge Thomas Granstrup er han dog ikke medlem af rockerklubben nu.

- Men jeg kan ikke afvise 100 procent, om han har haft en tilknytning til klubben tidligere, lyder det fra HA's presseansvarlige. 

Efterforskningsleder hos Nordjyllands Politi, Lars Nørskov Jørgensen, vil hverken be- eller afkræfte, hvorvidt en eller flere af de tre involverede i skudepisoden har tilknytning til Hells Angels.
Politiet vil endnu heller ikke oplyse, hvilken slags skydevåben, der er blevet brugt, ligesom man heller ikke med sikkerhed vil afsløre motivet endnu. Ifølge politiet er uenighed om gæld dog et af de motiver, der efterforskes.

Thomas Granstrup vil heller ikke udtale sig om, hvad HA-medlemmet og hans ven skulle hos den 32-årige.

- Jeg har hørt noget om, hvad de skulle, men det kan jeg ikke udtale mig om med sikkerhed, siger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar