onsdag 4 juni 2014

Ex-landslagsspelare i utpressningshärva iförd grön mjukiströja och gröna mjukisbyxor

Mannen, som är i 40-års åldern, har en karriär som allsvensk fotbollsspelare och har även spelat i landslaget.

I dag på eftermiddagen kl 14 fördes han in i sal 30 på Rättscentrum i Malmö iförd grön mjukiströja och gröna mjukisbyxor, en klädsel som man förses med på häktet.

Hans advokat, Claes Kronström vill inte kommentera vad som ligger bakom misstankarna om grov utpressning.

– Det är sekretess på det här, säger han.
Men den före detta allsvenske spelaren nekade i dag till alla misstankar och ville bli försatt på fri fot. Han har suttit häktad sedan mitten av maj efter att ha gripits på eftermiddagen den 14 maj.

Bandidosman misstänks

Av häktningsframställan framgår att det misstänkta försöket till utpressning ska ha pågått från den 8 maj tills att han greps.

I dag vill han bli försatt på fri fot men blev på nytt häktad i fjorton dagar. Åklagaren fick också tillstånd att besluta om att meddela restriktioner.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

Vid en förhandling trettio minuter tidigare omhäktades en 49-årig man som har ett mycket långt brottsregister. Han har tidigare varit en del av kretsen kring Hells Angels men numera har han enligt sig själv kontakt med Bandidos.

Det framgår bland annat av ett förhör med honom när han greps för olovlig körning.
49-åringen är misstänkt för att ha deltagit i utpressningsförsöken tillsammans med den förre landsslagsspelaren och greps även han den 14 maj.

Polisen slog till mot 49-åringen alldeles i närheten av en idrottsanläggning i Malmös utkanter. Han misstänks också för övergrepp i rättssak, alltså att han hotat utpressningsoffret för att hindra honom att kontakta polisen.

"Det är inte rätt"

49-åringen anser sig vara helt oskyldig och vill även han bli försatt på fri fot men omhäktades i går.
– Detta är inte rätt. Det är fel, säger försvarsadvokaten Mikael Nilsson helt kort om misstankarna mot sin klient.

49-åringen har tidigare dömts för bland annat misshandel, brott mot vapenlagen, människorov och försök till utpressning. Publicerad 30 maj 2014
http://www.expressen.se/kvallsposten/ex-landslagsspelare-i-utpressningsharva/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar