söndag 8 juni 2014

Romano finns inte längre kvar

I slutet av 2013 rasade gängkriget mellan Romano och Black Cobra. Nu har det varit lugnt en längre tid och Romano finns inte kvar längre.

Mordförsöket på en Black Cobra-medlem utanför sportbaren Kickoff i Kumla i december är fortfarande ouppklarat.

Polisen har ingen misstänkt. En man, som ett tag var misstänkt för mordförsöket, fälldes i våras för grovt vapenbrott efter att polisen slagit till mot honom samma kväll som skottlossningen skedde.

När rättegången hölls mot mannen den 1 april fanns medlemmar i Black Cobra på plats liksom personer från motståndarsidan, X-team och Chicanos. Likt Romano är det gäng som är undergrupper till Bandidos.

– Till allra största delen rörde det sig om tillresta personer, säger NA:s källa. Varken Chikanos eller X-team är etablerade i länet.

Enligt honom har Romano helt upphört att existera. Några medlemmar har lämnat länet medan andra gått över till andra grupperingar på Bandidossidan.
Manifestationen utanför tingsrätten den 1 april är den senast kända offentliga händelsen i gängkriget.

Har konflikten upphört?
– Det kan man aldrig säga, fast det har varit lugnt under våren. Men det kommer alltid att finnas uppgörelser mellan kriminella. Vi som jobbar med organiserad brottslighet blir aldrig färdiga, säger källan.
http://na.se/nyheter/kumla/1.2517702-romano-finns-inte-langre-kvar
Flashback säger emot https://www.flashback.org/t683845p1216

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar