onsdag 11 juni 2014

HA og Bandidos flytter sammen - i fængslet

Forholdet mellem Hells Angels og Bandidos vurderes nu at være så lavintensivt, at Kriminalforsorgen er begyndt at flytte Bandidosrockere til Statsfængslet Østjylland.
Her rykker de ind i samme hus, der i forvejen huser fængslets afdeling for Hells Angels.
Foreløbig bliver de dog ikke naboer på samme gang, men holdes på hver deres etage.
Det bekræftes af Michael Gjørup, som er sikkerhedschef ved Kriminalforsorgen.
- Det er vores vurdering, at forholdet mellem de to grupper nu er så fredeligt, at vi kan flytte dem i samme hus, siger han.

Fire rockere flyttet
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er foreløbig fire Bandidos-folk flyttet til Statsfængslet Østjylland. Det vil Michael Gjørup dog ikke bekræfte.
- Præcis, hvor mange fra de forskellige grupperinger, der sidder hvor, det ønsker jeg af sikkerhedsmæssige grunde ikke at uddybe, udtaler Michael Gjørup.
Det er blandt andet pladsmangel, der har fået Kriminalforsorgen til at flytte rockerne i samme hus.
Medlemmerne fra begge klubber vurderes af myndighederne til at være såkaldt negative stærke fanger, der skal holdes på særlige afdelinger, hvor de er totalt afskåret fra fængslets andre fanger.
Adskillelsen inkluderer særlige gårdarealer for de negativt stærke fanger.

Pladsmangel
- Der er pladsmangel i forhold til at placere visse figurer.
Og der er selvfølgelig en række hensyn, der skal tages, når vi placerer folk fra de forskellige grupperinger sammen, siger Gjørup.
Det gælder især figurer fra indvandrergrupperingerne, hvor venskab kan skifte til fjendskab på et øjeblik. Og det har tidligere medført voldsomme overfald inden for fængselsmurene.
- Derfor følger vi nøje med i, hvad der rører sig uden for murene. Det kan hurtigt eksplodere, og hvis der sker noget pludseligt, er vi klar til at flytte de indsatte rundt ganske hurtigt, siger Michael Gjørup.
http://ekstrabladet.dk/112/article2302721.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar