söndag 8 juni 2014

Fokus på kriminella MC-miljön under Sweden Rock Festival


Extrabevakning under festivalen – knivar, yxor och narkotika beslagtaget Polisen satsade extra hårt på att bevaka mc–gängen på rockfestivalen. Tre personer från en undergruppering till Hells Angels greps, efter en insats mot en tillfällig knarkbutik i ett fordon.

 I övrigt var festivalen ungefär lika lugn som vanligt. Under festivalen gjordes totalt ett 100–tal kontroller av personer som är kända inom den kriminella MC–världen. De flesta av dessa är nu föremål för olika åtgärder, med stöd av polislagen.

Polisen hårdbevakade även mc–gängen på festivalen för två år sedan. Då med anledningen av mordet på en mc–ledare i Bergamåla och en viss hotbil mellan mc–gäng som Hells Angels, Bandidos och Red and White Crew, som alla befann sig i närheten av festivalområdet.
http://www.barometern.se/noje_o_kultur/sweden_rock_2011/knarkrazzia-mot-mccamp-under-sweden-rock%284318176%29.gm 

I samband med årets Sweden Rock Festival har Polisen förutom trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder fokuserat på den kriminella MC-miljön och personer med kopplingar till denna.

Under fredagen fick Polisen information om ”konstig” trafik till en bil och efter en kortare stunds spaning kontrollerades två personer i bilen. Vid en närmre kontroll i bilen anträffades en stor mängd portionsförpackade narkotika som troligtvis var ämnad att säljas på festivalen.

Mängden översteg kraftigt vad man kan antas ha för personligt bruk. De två personerna som befann sig i bilen greps och en tredje person hämtades senare in till förhör, alla tre har kopplingar till en undergruppering till Hells Angels.

Drygt ett hundratal kontroller av personer i den kriminella MC-miljön och personer med kopplingar dit har under festivalen blivit föremål för olika åtgärder med stöd av polislagen.
I övrigt kan årets upplaga av Sweden Rock Festival sammanfattas som väldigt lugn med tanke på antalet besökare och berusningsgrad. Fredagen stack ut som den dag då det var högst berusningsgrad samt högst belastning på polispersonalen.

http://polisen.se/Aktuellt/Nyheter/Blekinge/Fokus-pa-kriminella-MC-miljon-under-Sweden-Rock-Festival/ 

HÄR BOR MC-KILLARNA. Vid varje Sweden Rock Festival har mc-klubbarna sitt eget område på Joms MC Camping. De flesta av gängmedlemmarna går inte ens in på festivalområdet. 

Polisen slog till mot mc-gäng på festival

Blekingepolisen hämtade förstärkning bland annat från Skåne för att få resurser att hårdbevaka mc-gängen i anslutning till Sweden Rock Festival. Det handlade särskilt om poliser som är vana att möta den här sortens kriminalitet.
Två gånger gjorde styrkan razzia mot den speciella campingplatsen för motorcyklister, Joms MC Camp.
http://www.expressen.se/kvallsposten/polisen-slog-till-mot-mc-gang-pa-festival/ 


Så ett mc-gäng som är knutet till Hells Angels driver alltså verksamhet tillsammans med Sweden Rock?
– Ja, så är det.
Stämmer inte
Enligt festivalens presstalesman, Martin Forssman, stämmer detta inte alls.
– Vi har absolut inget samarbete med dem. De har en camping på privat mark utanför vårt område. Vi har aldrig samarbetat med dem, förklarar Forssman.
– Jag är oerhört trött på att bli sammanknippad med kriminella mc-gäng. För ett tiotal år sedan påstod Blekingepolisen att intäkterna från festivalen gick direkt till Hells Angels. Det var lögn då, och det är lögn nu att vi samarbetar, säger Martin Forssman. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar