Det var länspolismästare Håkan Karlsson som under tisdagen berättade att polisen gjort husrannsakningar i fyra lägenheter i Haparanda samt i Hells Angels klubblokal i Gäddvik, Luleå, i syfte att eftersöka vapen och narkotika. Han sade också fyra personer greps i samband med husrannsakningarna.

Fynd av vapen, ammunition och narkotika gjordes både i Haparanda och i Gäddvik.
– Dessutom är fem personer kallade till förhör, sade Håkan Karlsson.

Under onsdagen beslutade jouråklagare Rickard Finnberg att anhålla två personer från Haparanda.
– Båda är misstänkta för narkotikabrott och eller vapenbrott, säger Rickard Finnberg till NSD.
Enligt vad NSD erfar är en av de anhållna personerna den man som står som ägare till Hells Angels klubblokal i Gäddvik utanför Luleå. Fyndet i mannens lägenhet i Haparanda var en större mängd narkotika. Fyndet gjorde att polisens insatsstyrka genomförde en husrannsakan i HAs klubblokal timmarna efter aktionen i Haparanda.I Hells Angels lokal i Gäddvik hittade polisen en mindre mängd narkotika samt ett hagelgevär. Narkotikan hittades i huvudbyggnaden och vapnet i ett intilliggande hus. Den narkotika som hittades anses av polisen som en mindre mängd.

I ett pressmeddelande skriver polisen att man efter en tids spaning och kartläggning genomförde en större insats i Haparanda och Luleå under tisdagen. Husrannsakningar genomfördes i syfte att eftersöka vapen och narkotika. Fynd av vapen, ammunition och narkotika gjordes både i Haparanda och i Hells Angels lokal i Gäddvik.

Urban Pohjanen, avdelningschef för brottsförebyggandet enheten säger till NSD att anledningen till husrannsakan i Gäddvik beror på ett fynd som gjordes tidigare under tisdagen i Haparanda.– Vi hittade narkotika, vapen och ammunition i en lägenhet. Lägenhetsinnehavaren äger en fastighet i Gäddvik där vi senare under tisdagen gjorde en husrannsakan. Även där hittade vi vapen, ammunition och narkotika, säger Urban Pohjanen.

NSD har varit i kontakt med personer inom Hells Angels men ingen av dem vill i nuläget kommentera tisdagens händelse.
http://www.nsd.se/nyheter/tornedalen/has-hyresvard-i-knarkrazzia-8558404.aspx