tisdag 10 juni 2014

Hytteparadis selges. NB! Ikke til MC-klubb

Rissa Soria Moria selges, men MC-klubber kan bare glemme å by.

Langørjan gård med 14 bolig- og driftsbygninger, hytter og stabbur ved Storvatnet i Rissa selges.
På kjøpet får du vel 900 dekar utmark, jakt- og fiskerettigheter og flott turterreng i idylliske omgivelser.

Skremt av Mongols

Mange har allerede meldt interesse, men det er en kjøpegruppe som ikke trenger å by på herligheten; MC-klubber er bannlyst. Erfaringene fra nabokommunen Leksvik, der kommunen tilslutt måtte betale blodpris for å hindre MC-klubben Mongols å kjøpe et tilsvarende anlegg ved Amborneset.
- Jeg har hørt at både selger og kommune ikke er særlig lysten på å selge eiendommen til en MC-klubb. Vi har allerede hatt veldig stor interesse rundt eiendommen fra andre mulige kjøpere, og mange har sett på gårdsanlegget, sier eiendomsmegler Morten S. Hannestad i Meglerhuset Nylander.
Langørjen gård ble i sin tid kjøpt av Elisabeth B. Bugge som startet opp et behandlingsopplegg for voksne rusmisbrukere. Dette ble seinere overtatt av Bue-stiftelsen som drev tilbudet frem til i fjor da virksomheten gikk konkurs.
Har reddet 40 narkomane

Stor interesse

Bugge var eier av hovedhuset og utmarka, mens stiftelsen eide tunet og resten av bygningene, som nå altså konkursboet har lagt ut for salg. Prisantydningen for hele anlegget er på 5,9 millioner kroner.

I tillegg til den restaurerte hovedbygningen fra 1846, følger det blant annet også en enebolig fra 1840, bilverksted, snekkerverksted, og stall, og fire stabbur. Det eldste fra 1790. Gården har også egen sandstrand, båthus og en ubebodd øy.

Bør ha en forretningsidé

- Det er en veldig stor og innholdsrik eiendom. Standarden er meget god, og den passer for noen som vil bo landlig og har en fornuftig forretningsidé. Dette er nok noe man ikke kjøper over natten, sier Hannestad.
Rissa kommune stilte seg i fjor positiv til å benytte Langørjan gård til asylmottak, men dette blir det trolig ikke noe av.
http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article9787708.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar