torsdag 12 juni 2014

Hells Angels-män får miljonbelopp av staten

Ännu en person i Hells Angels-sfären har fått skadestånd efter att ha friats från brottsmisstankar. Och fler är på gång.

Häromdagen skrev vi om en 57-årig medlem i Hells Angels Helsingborg som fick 205 000 kronor i skadestånd efter att ha suttit inlåst i sex månader och sedan friats från misstankar.
Nu har nästa skadestånd betalats ut.

Det gäller en 25-årig medlem i Hells Angels supportergrupp Red & White Crew i Helsingborg som satt häktad lika länge och med samma allvarliga brottsanklagelser. Han fick också 205 000 kronor, men dessutom ersättning för förlorad arbetsförtjänst med 84 000 kronor.
Totalt 289 000 kronor.

– Vi la oss på standardnivå i våra krav på skadestånd, men fick betydligt mer, säger advokat Stefan Rosell som företrädde 25-åringen.

En normal summa för den tid de satt inlåsta hade varit 135 000 kronor, men eftersom de åtalats för så allvarlig brottslighet som grovt rån, grov misshandel och grov skadegörelse valde Justitiekanslern att höja beloppet.

17 man åtalades för att ha varit delaktiga i det brutala överfallet på Svineri MC utanför Kalmar i maj 2012.
13 av dem friades och de kan räkna med att få skadestånd.

Totalt kommer skadestånden gissningsvis att kosta staten över fyra miljoner kronor.
Samtliga 13 får 205 000 kronor för det lidande som frihetsberövandet anses ha inneburit. De som hade jobb och därmed förlorade arbetsinkomst kommer också att få ersättning för denna.
http://hd.se/helsingborg/2014/06/12/nytt-skadestand-efter-hells-angels/


Om samtliga friade i slutänden tillerkänns skadestånd innebär det att staten får betala ut mer än tre miljoner kronor i skadestånd plus kostnader för förlorad arbetsförtjänst och advokater.
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/miljonbelopp-till-hells-angels%284322781%29.gm 

Hells Angels-män får miljonbelopp av staten

I maj 2012 hade Svineri MC samlats i Smedby för klubbfest. Men plötsligt stormades festen av ett 20-tal maskerade personer. Vissa av dem uppges ha varit beväpnade med järnrör, andra med golfklubbar.

Flera av Svineri MC:s medlemmar misshandlades med både slag och sparkar och blev även avplockade sina västar. Fem personer fick föras till sjukhus – en med livshotade skallskador.
http://www.expressen.se/kvallsposten/hells-angels-man-far-miljonbelopp-av-staten/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar