måndag 9 juni 2014

205 000 i skadestånd till Hells Angels-medlem

Den 57-årige medlemmen i Hells Angels satt anhållen och häktad i drygt ett halvår innan han friades. Nu får han skadestånd.

57-åringen, som är medlem i Hells Angels i Helsingborg, var med när ett stort antal personer i maj 2012 åkte från olika håll i landet till mc-klubben Svineri utanför Kalmar.

Orsaken till att de skulle till Svineri MC var att den klubben, på ett eller annat sätt, närmat sig Outlaws MC. Hells Angels ville markera att man inte accepterade det.

Besöket på festen som Svineri MC arrangerade slutade i ett våldsamt överfall. Flera människor blev skadade och delar av klubbhuset vandaliserades.

57-åringen var en av många som greps av polisen kort efter angreppet. Han anhölls, häktades och åtalades för att ha varit med om angreppet.

Men 57-åringen friades i både i tingsrätten och hovrätten och har nu fått ett rejält skadestånd.
57-åringen vill inte kommentera beslutet, men hans försvarare advokat Lars Kruse är tillfreds med beslutet.

– Jag är mycket nöjd med att Justitiekanslern gjort en objektiv bedömning och att man inte lagt vikt vid att min klient är med i Hells Angels.

57-åringen åtalades för grovt rån, grov misshandel och grov skadegörelse. Och de allvarliga misstankarna gör att skadeståndet blev högre än normalt.

– Jag tycker att det är bra att man tagit hänsyn till åtalsrubriceringen, säger Lars Kruse.
17 män åtalades för överfallet mot Svineri. Samtliga utom fyra friades.

Justitiekanslern kommer därför att få ta ställning till fler skadeståndsanspråk
http://hd.se/skane/2014/06/09/205-000-i-skadestand-till-hells/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar