torsdag 12 juni 2014

Bandidosledaren Mehdi Seyyed fri från fängelset

Han möttes vid huvudentrén av vänner, medlemmar ur Bandidos och supportergruppen X-team, som slutit upp på platsen.

De tog i hand, klappade varandra om ryggen – och lämnade sedan fängelseområdet i kortege.

Mehdi Seyyed har nu avtjänat det sjuåriga fängelsestraff han dömdes till i april 2009 för anstiftan till försök till grov misshandel i två fall. Detta för att ha beställt bombattentat mot två bilar, en i centrala Göteborg och en på Hisingen, tre år tidigare – 2006.

I morse blev han villkorligt frigiven från Kumlaanstalten, där han avtjänat sista delen av straffet.
Frigivningen var planerad till klockan nio. Men redan tjugo i åtta dök den förste av hans vänner upp på platsen. Sedan kom de övriga i bilar och på motorcyklar. Minst en Harley-Davidson-motorcykel var dekorerad med eldsflammor i Bandidos färger på tanken och bakskärmen.

På plats utanför stora entrén var, utöver vänner, flera medlemmar ur den egna organisationen Bandidos och supportergruppen X-team. Stämningen verkade uppsluppen, glad och munter. En av personerna bar en T-shirt med texten: "Support your local big fat mexican" – en klassisk Bandidosslogan. De skojade och stod och småpratade. Klockan 08:44 öppnade Mehdi Seyyed dörren i porten och gick ut i frihet, rapporterar fotograf på plats vid frisläppandet.

När Mehdi Seyyed kom ut tog han i hand med alla som kommit dit och omfamnade varandra sedan i en vänskaplig anda. Mehdi Seyyed hade nyrakat huvud och helskägg. Han var klädd i röda gymnastikskor, svarta Levisjeans med vitt skärp. Han bar svart tajt T-shirt som blottade de stora, tatuerade överarmarna.

Vill inte prata

På platsen utanför anstalten väntade en vän till Mehdi Seyyed, han ville inte svara på om Mehdi var beredd att kommentera frigivningen.
- Prata med min advokat var den det korta svaret.
Direkt efteråt lämnade han och hans vänner fängelseområdet i kortege.
Frågan är nu vad som händer i Bandidos organisation när Mehdi Seyyed, efter alla år i fängelse, är ute igen villkorligt frigiven?

- Det ska bli intressant att se hur de löser sin ledningsstruktur när han kommer ut, sa Rolf Sandberg, operativ chef på polisen i Värmland tidigare den här veckan.

Sven Alhbin, chef för länskriminalen i Göteborg, kommenterade uppgifterna om Mehdi Seyyeds stundande frigivning och position i Bandidos så här:

- Mehdi Seyyed är i dag enbart medlem i Bandidos här i Göteborg.
Lars Öjelind, kommissarie och expert på gängrelaterad brottslighet vid Rikskriminalpolisen kände till frisläppandet.

- Jag har egentligen inga kommentarer till att han är fri. Han har avtjänat sitt straff och ska återbördas till frihet. Vad det kommer att innebära för oss och för andra kan jag inte svara på egentligen.

Vad tror du kommer hända i Bandidos?
- Det vet jag inte, ingen aning. Om det kommer att innebära någonting överhuvudtaget, vad han nu kommer att få för roll, om han nu får någon. Själv säger han väl att han inte blir någonting, säger Lars Öjelind.

Stärker det Bandidos som organisation att han kommer ut?
- Det är svårt att säga vilken betydelse det har. För oss från polisen innebär det att vi får ytterligare en att titta på. Egentligen är det vikigaste, inte vad han får för roll. Nu har han ju sonat sitt brott och i princip lever han ju numera ett nytt liv. Gör han inte det, så fortsätter vi att jaga honom. Vi försöker ju inte att vara så fokuserade på vad de har på sig för väst, utan det är han som individ som är intressant.
Björn Hurtig, den förre Bandidosledarens advokat, har inte haft någon kontakt med sin klient efter frisläppandet, säger han.

- Jag pratade med honom i förra veckan, men inte i dag.

Har han sagt något om vad han ska göra efter frigivningen?
- Ja, det har han ju gjort, men det är inget jag kan berätta om, säger Björn Hurtig.

Har han berättat något om vilken position han har i Bandidos i dag?
- Det är väldigt svårt att veta med tanke på att han suttit mer eller mindre isolerad. Han har ju suttit med väldiga restriktioner. Det har till och med varit svårt för mig att få kontakt med honom. Men nu är han fri och det är skönt för honom. Det är klart att han har sett fram emot det här.
http://www.expressen.se/gt/maffialedaren-slapps-fri-fran-fangelset/ 

1 kommentar:

  1. Varför hänger Hells Angels/Bandidos INTE ut kriminella poliser, politiker och andra tjuvar som är medlemmar i gänget "Regeringen"?

    Varför INTE mot-politik mot gänget "Regeringen" och dess underorganisationer som SOLKLART langar Afghanskt opium för att gynna Bofors/SAAB:s BUSINESS med Pakistan (betalar med opium pengar till SAAB/Bofors precis som Burma/Turkiet gjort sedan 1983).

    SvaraRadera