onsdag 18 juni 2014

Knarkodlare riskerar fyra års fängelse

Åklagaren kräver minst tre års fängelse för den åtalade cannabisodlaren i Sjöbo. Hans yngre bror släpptes däremot fri när rättegången avslutades på tisdagen.

På tisdagen visade åklagaren dock upp en del av de beslagtagna krukorna med rotsystem för rätten och menade att de grova stammarna visar att det var fullgångna plantor som mannen redan hade skördat och sålt cannabis från.

– Han har byggt upp en fin odling med stora plantor och lyckats framställda cannabis med en THC-halt på tio procent. Han kan sina saker, sa Kristina Wedelsbäck.

Hon framhöll också att mannen, som är medlem i Bandidos, säkert hade kontakter som kunde framställa så kallat cannabisextrakt ur växtdelarna.
http://www.skanskan.se/article/20140617/SJOBO/140619529/-/knarkodlare-riskerar-fyra-ars-fangelse

Knarkodlare ångerfull i rätten

Cannabisodlingen skulle dra in pengar till en husrenovering – men blev en total flopp. Det hävdar en av de två bröderna som åtalats för bland annat grovt narkotikabrott i Sjöbo.

De två bröderna fortsatte dock vid rättegången att neka till att den yngre brodern var inblandad i brotten. Den äldre brodern hävdade att han skötte cannabisodlingen helt ensam och inte vågade berätta om den för någon annan.

Det ledde till problem när såväl hans fru som andra medlemmar i mc-gänget började undra vad han sysslade med i hemlighet. 
http://www.skanskan.se/article/20140617/SJOBO/140619597/-/knarkodlare-angrade-sig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar