tisdag 2 oktober 2012

"Kommunerna borde ta vara på X-cons"

Det är svårt att få gehör från Borlänge kommun om att få lokal. Det uppger X-cons, som försökt få hjälp från kommunen utan att lyckats. Vi har träffat en medlem i ett mc-gäng som stöder X-cons, och som menar att organisationen behövs i Borlänge.
Gängbråken trappas upp i de mindre städerna i Sverige, bland annat i Borlänge och Hedemora där flera uppgörelser skett senaste tiden. Men trots att X-cons - en stödförening för före detta kriminella - vill starta en avdelning i Borlänge, så får man inget gehör från kommunen.

"Trampar vatten"
Igår berättade vi om Stefan Newstam från Säter, som i många år har varit medlem i X-cons, och som nu vill starta upp en verksamhet i Borlänge:
– Där man kan träffas, det är a och o om man inte ska trampa vatten som vi gör nu i Borlänge. Det händer inget ordenligt.
– Och min dröm är att vi ska kunna skapa en brygga in till arbetsförmedlingar och socialvård och in med lägenhet och få ett normalt liv. Det tar tid men det måste finnas någon som kan visa dem vägen. Så sa Stefan Newstam igår.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=5292813

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar