tisdag 23 oktober 2012

Misstänkta hörs i Hells Angels-rättegång

På tisdagen fortsätter rättegången mot Hells Angels-männen i Göteborgs tingsrätt. 18 av dem står åtalade misstänkta för grovt rån, grov skadegörelse och grov misshandel och den siste för medhjälp till brotten.

Männen, som samtliga tillhör Hells Angels och dess undergrupper, Red Devils och Red & White Crew, har varit förtegna i förhören och i dag är det deras tur att höras i rätten.

Minns inte

Innan de misstänkta ska höras, startar dagen i rätten med ytterligare ett förhör med en av de festdeltagare som drabbades av attacken. Som i flera andra samtal med de festdeltagare som råkade illa ut den där kvällen i maj så blir det mest åklagarsidan som hörs.

Mannen ska ha hoppat över ett plank när attacken mot klubben startade. I tidigare polisförhör har han berättat hur han såg en man med ett järnrör. Men när åklagaren frågar om uppgifterna säger han att han var ganska berusad på festen och inte minns vad han har sagt i förhör.

– Men du kommer väl ihåg att du har varit på polisförhör, undrar Thomas Hagman, en av åklagarna.
– Ja, det minns jag, säger han.

Rättegången mot männen hålls av säkerhetsskäl i Göteborgs tingsrätt och har präglats av dåligt minne hos de drabbade där flera misshandlades grovt.

– Det är av rädsla för repressalier, säger Thomas Hagman, en av åklagarna.
http://www.expressen.se/gt/misstankta-hors-i-hells-angels-rattegang/ 

När det blir dags att förhöra en av de misstänkta säger en 31-årig man att han körde en av de bilarna som förekommer i polisutredningen kring attacken. Han säger också att han, tillsammans med tre andra i bilen, var i Kalmar.

- Jag frågade vad vi skulle göra där. De sade att vi bara skulle visa oss.

- Sedan var det folk som slog varandra så vi körde hem, säger han.

Han säger också att han gick in på området. På frågan om vad som hände svarar han:
- Det var många människor som slogs och bråkade.

Fanns det människor som överföll och människor som blev överfallna? undrar åklagaren.
- Jag vet inte det, svarar mannen.

I utredningen har blod hittats på 31-åringens kläder, som kommer från den klubbledare som misshandlades så grovt att han fick en skallskada. Men hur blodet har kommit dit blir det inget tydligt svar på från 31-åringen.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ha-man-nekar-till-overfall_7605644.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar