fredag 26 oktober 2012

Mistænkt nazi-tyv har tilknytning til HA

Den formodede tyveknægt fra Rigsarkivet har tilknytning til rockergruppen Hells Angels, men er ikke selv medlem.

Den ene af de to anholdte for det storstilede og langstrakte tyveri af historiske dokumenter fra Rigsarkivet har ikke alene kontakt til det nynazistiske miljø i Danmark.

Han har også tilknytning til rocker-netværket Hells Angels, forklarer Københavns Politi til ekstrabladet.dk.

Læs også: To anholdt for kæmpe nazityveri
- Den ene af de to mænd, der er fra 1966, har tidligere været meget aktiv i rockerkredse - nærmere bestemt Hells Angels, forklarer efterforskningsleder i Københavns Politi, Ove Bundgaard Larsen til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Vi kender ham i forvejen fra stort set alle typer af kriminalitet - fra tyveri og helt op i den rigtigt grove ende af skalaen. Det er dog den nazistiske tilknytning, der i dag er den mest interessante, siger vicepolitiinspektør.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er den formodede tyv ikke selv medlem af rockergruppen, men har - blandt andet igennem sit arbejde som tatovør - hængt ud med medlemmer af Hells Angels.

Den 46-årige mand, der er kendt som lidt af en nazi-fetischist og en storsamler af naziuniformer og motorcykler, var i 2009 involveret i en skudepisode i Valby, og i maj måned i år blev han fremstillet for at have truet en betjent med at ville 'nakke ham'.

Umiddelbart kan det virke en smule bizart, at en hærdet rocker-type skulle have stavret rundt i Rigsarkivs lange gange på jagt efter historiske dokumenter, men ifølge Ove Bundgaard Larsen kan de have fået hjælp af velmenende ansatte.
http://ekstrabladet.dk/112/article1851764.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar