fredag 26 oktober 2012

Poliisi pelkää jengisotien ulottuvan koko Suomeen

Keskusrikospoliisin arvion mukaan rikollisten moottoripyöräjengien välillä saatetaan pian nähdä Suomessakin väkivaltaisia yhteenottoja muiden Pohjoismaiden tapaan. Jengit ulottavat toimintansa yhä pienemmille paikkakunnille ja myös ihan Pohjois-Suomeen.

Helvetin enkelit ja Bandidos MC ovat sotajalalla Saksassa ja Tanskassa. Vihanpidon pelätään leviävän myös Suomeen. Tästä on viitteitä esimerkiksi Oulusta, jossa poliisin väliintulo esti kyseisten ryhmien yhteenoton syyskuun alussa.

Miesalivoimaa kärsivä enkelileiri on vahvistunut tämän vuoden puolella pystyttämällä uudet ala-osastot muun muassa Tuusulaan, Tampereelle ja Jämsään. Poliisi-tv:n tietojen mukaan Helvetin enkelit etsivät sopivia kerhotiloja myös Hämeenlinnan suunnalla.

Helvetin enkeleillä on myös pyrkimys laajeta Oulun pohjoispuolelle, mikä tukisi järjestön kansainvälistä asemaa koko Pohjoiskalotin alueella. Ruotsissa sillä on osasto Luulajassa ja Norjassa Tromssassa. Sillä on jalansijaa myös idässä, Murmanskin alueella.

- Jos toimitaan pienellä paikkakunnalla tai yleensä paikkakunnalla, jossa toimii useita jengejä, niin siitä ne riidat tulevat, kuka hoitaa mitäkin, kertoo rikostarkastaja Tapio Kalliokoski Poliisi-tv:n haastattelussa.

Reviirikiistojen taustalla on raha. Jengit saavat tulonsa huumekaupasta, velanperinnästä sekä harmaan talouden eri muodoista, kuten rakennusbisneksestä.
http://yle.fi/uutiset/poliisi_pelkaa_jengisotien_ulottuvan_koko_suomeen/6350421

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar