lördag 27 oktober 2012

Hells Angels-man dömd till fängelse
HA-medlem döms för vapeninnehav

Den 37-årige Hells Angelsmedlem, som hade en skarpladdad pistol på sig när han greps utanför mc-gängets lokal i Norrköping tidigare i år, dömdes idag till tio månaders fängelse för grovt vapenbrott.

Det var en morgon i början av augusti som polisen fick in ett larm om att ett bråk var på väg att uppstå utanför Hells Angels lokaler på Stockholmsvägen i centrala Norrköping.
Sammanlagt greps sex personer och en av dem var den 37-årige mannen, som senare åtalades för grovt vapenbrott.

I domen skriver tingsrätten att 37-åringen, som är skriven i mc-gängets lokal på Stockholmsvägen, gått ut för att, tillsammans med ytterligare en man, skrämma iväg några personer som uppträtt provokativt utanför klubblokalen.

I handen hade han den skarpladdade pistolen och tingsrätten konstaterar att det fanns en uppenbar risk för att människor skulle komma till skada.

37-åringen stod förra året åtalad för det uppmärksammade knivmordet under en mc-träff på High Chapparal i Småland. I tingsrätten dömdes han till 12 års fängelse, men friades senare eftersom hovrätten ansåg att bevisen inte räckte för en fällande dom.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5325440NORRKÖPING

Tio månaders fängelse för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Det blev domen för den 37-årige Hells Angels-medlemmen som i augusti hade en skarpladdad pistol på sig.
http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=6201659

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar