torsdag 18 oktober 2012

Unga gäng lever på utpressning

Den lavinartade ökningen av antalet anmälda utpressningsärenden de senaste åren fortsätter. Totalt anmäldes 3 139 fall i Sverige förra året, vilket är en ökning med 27 procent jämfört med året innan, visar statistik från Brå.
– Det kan bero på flera faktorer. Dels att de i realiteten stiger, men jag tror också att vi har fått en bättre organisation som tar hand om dem som är utsatta så de känner en trygghet i att berätta och på sätt är mer benägna att anmäla, säger Magnus Osvald, chef för utredningsroteln vid länskriminalpolisen i Stockholm.
Trenden håller även i sig i storstäderna.
I Stockholm har det skett en ökning med omkring tio procent. I Skåne och Västra Götaland har siffran varit något högre. Enligt Magnus Osvald är det främst i olika gängkonstellationer utpressning används som inkomstkälla.
– Men det handlar inte om några mc-gäng, utan snarare mindre grupper och gäng utan några namn som pressar varanda.
http://www.metro.se/nyheter/unga-gang-lever-pa-utpressning/EVHlbc!lgHZteA97KkuQ/

1 kommentar:

  1. FANTASTISKT att dom säger att det inte är MC-Gäng!
    MEN dom (Polisen) har påstått att "vissa" MC-gäng har pysslat med detta i tiotals år, detta skriver press, media och obskyra författare som Lasse W om, och "knattarna" läser detta och tänker att "SÅ KAN VI OCKSÅ GÖRA", för det har ju inte MC-gängen blivit dömda för, så det borde ju vara riskfritt!

    SvaraRadera