lördag 27 oktober 2012

Tre skadade i attack mot mc-klubb i Skene

 En man sköts i benet, en annan knivskars och en tredje fick yxhugg i huvudet när en mc-klubb i Skene attackerades inatt. Gärningsmännen kan ha kommit från en stödförening till Hells Angels.
Larmet till polisen kom vid 2-tiden från personalen på Skene lasarett. Dit hade tre skadade män i 25-30 års åldern tagit sig, och kort efter kallades ett stort polispådrag till brottsplatsen på gamla Hajomsvägen i Skene.

Sammanlagt ska ungefär tio personer, som tidigare varit på en större fest i länet, befunnit sig i mc-klubbens lokal när medlemmarna i det andra gänget kom.

– Enligt målsägarna (festdeltagarna) själva var det Hells Angels supportergrupp Red and white crew som kom och spöade upp dem, säger Johan Ljung - biträdande vakthavande befäl på polisens länskommunikationscentral.
Varför blev det bråk?
– Ingen aning. Det är ju aldrig Hells Angelsmedlemmarna själva som gör saker utan det är ju deras underhuggare - stödföreningar.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5326040

Ett stort bråk utbröt på en mc-klubb strax utanför Skene i Västra Götaland under natten till lördagen.
Tre personer skadades då medlemmar ur Red and white crew attackerade en annan mc-klubb.
– De har fått ordentligt med spö, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15679848.ab 

En äldre man svävar mellan liv och död, en kvinna ligger svårt skadad på Sahlgrenska och totalt fyra personer är anhållna för två mordförsök. Lönehelgen i Sjuhärad har varit mycket våldsam.

Det första mordförsöket inträffade på övre Norrmalm i Borås vid 21.30 på lördagskvällen.
En kvinna i 35-årsåldern hittades liggande utanför ett lägenhetshus, och enligt polisen har hon slagits i huvudet med någon form av tillhygge.
Kvinnan fördes till akuten på SÄS för vård, men flögs senare till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Uppgifter från ett vittne ledde till att kvinnans före detta partner - en 46-årig man som greps i Göteborg och nu är anhållen för mordförsök.

Opererades inatt
Det andra mordförsöket skedde i en lägenhet på Sjöbo i Borås vid 2-tiden på natten till söndagen.
När polispatrullen kom dit fann man en man i 70-årsåldern med ett antal stickskador i kroppen. Han fördes till Borås lasarett, har opererats under natten men uppges fortfarande sväva mellan liv och död.
Vid 3-tiden på natten togs tre personer som fanns i lägenheten in till polisen, men eftersom de var påverkade fick förhören vänta till söndagsförmiddagen. Efter förhör beslutade åklagare vid lunchtid att samtliga skulle anhållas, misstänkta för mordförsök.

De tre är två män mellan 35 och 40 år, och en kvinna i 65-årsåldern. Det är oklart vilken relation de har med den äldre mannen.
Det är även oklart om man hittat något vapen - under dagen kommer en teknisk undersökning att göras på platsen.

Inget nytt om Skenedådet
Dåden på lördagskvällen och natten följde på fredagsnattens våldsamma attack mot en mc-klubb i Skene.
Där sköts en man i benet, en knivskars och en tredje fick ett yxhugg i huvudet när en annan mc-klubb stormade in mitt under en fest.
– Enligt klubbmedlemmarna själva var det Hells Angels supportergrupp Red and white crew som kom och spöade upp dem, sa Johan Ljung - vakthavande befäl på polisens länskommunikationscentral på lördagsmorgonen.
Varför blev det bråk?
– Ingen aning. Det är ju aldrig Hells Angelsmedlemmarna själva som gör saker utan det är ju deras underhuggare - stödföreningar.
Vid 13-tiden på söndagen hade polisens sambandscentral inget att tillägga om Skeneattacken. Utredningen går vidare, än så länge utan några misstänkta.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5326647

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar