måndag 15 oktober 2012

Hells Angels trappar upp mc-kriget "enligt Aftonbladet"

Mordet på Outlaws-ledaren en del av Hells Angels hårda strategi för att skrämma bort sina rivaler 

 

Tre mord.
Skottlossningar, slagsmål och våld.
För att försvara sina marknadsandelar har kriminella mc-gäng ­trappat upp ställnings­kriget det senaste året.
– Det är ett spänt läge mellan de etablerade och dem som för­söker inkräkta på reviren, säger Lars Öjelind, vid Rikskriminal­polisen.Det mest uppmärksammade mc-relaterade brottet det gångna året är mordet på Outlaws ledare Jörgen Lindskog i Ronneby den 13 mars i år.

Efter noggrann planering lurades han ut i skogen i tron att det handlade om en narkotikaaffär. Där sköts han med två skott i bakhuvudet. Enligt åklagaren handlar det om en ren avrättning.

– Att man skjuter Outlaws president är ingen slump, säger chefsåklagare Pernilla Åström i Blekinge som ledde förundersökningen mot de tre gärningsmännen, som dömdes till 18, 16 och 10 års fängelse i tingsrätten den 17 augusti i år.

Kissar på polisen??
På en av bilderna tycks tre Outlaws-medlemmar urinera på en polisbil.

 

”Dödslista” i mobilen

De hade alla kopplingar till Red & White Crew, anhängare till Hells Angels som gör allt för att stoppa Outlaws från att etablera sig.

I en av de dömdas telefoner hittades bilder av medlemmar i Outlaws och något som liknar en ”dödslista” där han spårat personer som sympatiserar med sammanslutningen.

– Det handlar om en noggrann kartläggning där han samlat på sig bilder av medlemmar i Outlaws som han velat identifiera, säger Pernilla Åström.

I mobiltelefonen fanns även bilder på medlemmar i Rock Machine och Mongols, som står Outlaws nära.

Enligt Rikskriminalen finns det mellan 700 och 800 fullvärdiga medlemmar i Sverige i de etablerade kriminella mc-gängen.

– Inom polisen pratar vi enbart om kriminella individer i sammanslutningar. Vissa som säger sig tillhöra mc-gäng kan inte ens köra motorcykel och vissa av anhängarna kan byta färger och klubb från en vecka till en annan.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15605173.ab


KARLSKRONA, Mars 2012: 46-ÅRING I OUTLAWS DÖDAD
En 46-årig man, som misstänks ha kopplingar till det kriminella mc-gänget Outlaws, dödas i bostadsområdet Kungsmarken i Karlskrona. Kort efteråt kan en 34-årig misstänkt gärningsman gripas, även han med kopplingar till mc-gäng men enligt åklagaren agerade 34-åringen i nödvärn, han släpps och åtalet läggs ner.

KALMAR, Maj 2012: ETT 20-tal MASKERADE MÄN TILL ATTACK
Den lokala mc-klubben Svineri MC har vårfest i sin klubblokal när ett 20-tal maskerade män rusar in och slår festdeltagare med kofot, stjäl pengar och krossar inredning. I lokalen finns chockade anhöriga, fruar och barn till mc-klubbens medlemmar. Attacken var planerad och samordnad. 18 personer som pekas ut som HA-anhängare åtalas för misshandel, grovt rån och grov skadegörelse, ytterligare en för medhjälp till samma brott. Dom väntas inom kort.

HALLANDSÅSEN, Juni 2012: 53-ÅRING MÖRDAD I LASTBIL
En 53-årig lastbilschaufför, knuten till Outlaws, skjuts ihjäl i sin lastbil på en rastplats på Hallands­åsen. Mordet var välplanerat och polisen utgår ifrån från att mordet begicks på fyndplatsen. Lastbilschauffören var dansk men levde med sin familj i Skåne.

RONNEBY, Mars 2012: LEDAREN SKJUTS IHJÄL
Outlaws president, 49-årige Jörgen Lindskog, skjuts ihjäl med två skott i huvudet, utanför Ronneby. Tre män med anknytning till Hells Angels döms för dådet.
Förundersökningen visar senare att den man som höll i pistolen efter mordet fick en högre status som medlem i HA-anhängarna Red & White Crew. De tre åtalades dömdes i mitten av augusti till 18, 16 och 10 års fängelse för mordet. Samtliga nekar och har överklagat.

GNOSJÖ, Juni 2011: 40-åring KNIVHUGGS TILL DÖDS
En 40-årig trebarnsfar knivhuggs till döds på High Chaparrals camping i Gnosjö under ett stort mc-möte. 40-åringen satt i en bil under ”Till minne av Swedish Bikemeet” när ett gäng västklädda personer kom fram till bilen.
Bråk uppstod, 40-åringen släpades ut ur bilen och höggs i bröstet och ‧magen.
En 36-årig man med HA-koppling vars dna fanns på mordvapnet åtalades för mordet. Han dömdes till 12 års fängelse men friades senare i Hovrätten på grund av otillräckliga bevis.

STOCKHOLM, September 2011:
Ett jättebråk mellan de rivaliserande gängen Hells Angels och Outlaws ut‧bryter på restaurangen El Cocodrillo i Stockholm där HA-anhängarna går till attack mot det rivaliserande gänget som satt inne på krogen i sina västar. Närmare 20 personer slåss vilt i något som beskrivs som ett rent krig. Tre personer från Outlaws misshandlas svårt med hjälp av slag, sparkar, kniv och tårgassprej och tolv personer med HA-koppling åtalas för grov misshandel och skadegörelse.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15606403.ab

Han sköts i huvudet

Mc-ledaren Jörgen, 49, hittades avrättad

Jörgen Lindskog, ledare för Outlaws MC i Blekinge, dök aldrig upp till sin egen rättegång.
Sex timmar senare ­hittades han mördad.
– Han sköts med två skott i bakhuvudet, det var en ren avrättning, ­säger en poliskälla. 2012-03-15
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14525031.ab

 

5 kommentarer:

 1. Enligt Rikskriminalen finns det mellan 700 och 800 fullvärdiga medlemmar i Sverige i de etablerade kriminella mc-gängen.??????

  Nu överdriver polisen & aftonbladet.

  Fullvärdiga är knappt 400-500 och även det låter mycket. Outlaws är inte så stora längre, Mongols finns knappt i Sverige längre, Rock Machine MC, finns dom? osv osv........  SvaraRadera
 2. Räkna in Hells angels chapters samt red devils.
  Red&white crew.

  Bandidos, solidos etc samt X-team.

  Outlaws och deras lakejer.

  Mongols likaså.

  Sen som grädden på moset räknar farbror blå med sina gorillor även in klubbarna som tagit en ställning för X klubb jag precis nämnt. Summa summarum blir nog siffrorna rätt. Sen kriminella klubbar vete katten dock.

  SvaraRadera
 3. haha 4-500 glöm det.//insatt

  SvaraRadera
 4. Söta änglorna kommer spela ut sin roll innan 5-10 år då dom är giriga... Bara kolla fängelse och räkna hur många som sitter för droger. Sen kommer andra saker som koppleri osv osv. Blir långa straff av sånna saker.
  Dom kommer skaffa sig så många fiender att dom inte klarar av att överleva. Dom har ju klart få alla kriminella som är mörka i hyen mot sig. Inte smarta gubbar.....

  SvaraRadera
 5. I längden så överlever ingen i det här samhällssystemet. Det är patetiskt primitivt med mer press på alla plan. Byt system eller gå under. //Insatt

  SvaraRadera