lördag 30 januari 2010

Polisen är övertygad om att mannen som utgav sig för att vara prospect i HA blev misshandlad - men brottsoffret har inte kunnat identifieras.

 Norrköping - Ordningsvakten tipsade en företrädare för Hells Angels att en man som utgav sig för att vara prospect till mc-klubben fanns på en krog. 

Nu har ordningsvakten förbjudits att utöva sitt yrke.

I början av förra året bedrev polisen hemlig telefonavlyssning mot en medlem i MC Sweden i Norrköping - mc-klubben som nyligen upptagits som fullvärdig avdelning i Hells Angels.

 Under natten till den 9 januari blev medlemmen uppringd av ordningsvakten som berättade att en av gästerna på en restaurang i Norrköping felaktigt utgav sig för att vara en så kallad prospect till mc-klubben.

Det inträffade har dock redan fått konsekvenser. I november förra året beslutade polisen att tills vidare stänga av ordningsvakten från tjänstgöring. När han valde att överklaga beslutet till länsrätten framförde polisen en rad argument för att han är olämplig att utöva yrket och anförde bland annat följande: "För polismyndigheten framstår det som att han i och med sitt agerande är bärare av HA:s värderingar och ideologi, vilket är en allvarlig förtroendeskada i hans myndighetsutövning som ordningsvakt." Ordningsvakten invände i länsrätten mot detta påstående och försäkrade att han förutom ett intresse för motorcyklar inte delar några värderingar med den kriminella mc-klubben.
Länsrätten anser att polismyndigheten hade fog för sitt beslut och skriver i en färsk dom att det kan antas att mannens förordnande som ordningsvakt kommer att återkallas vid en senare prövning.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5770155

 Vad lär vi oss av den här historien då?

1: Man ska inte utge sig för att vara något man inte är.
2: Inget brottsoffer finns men man kan bli straffad i alla fall.
3: Man ska genast sluta prata i telefon men det tror jag alla redan vet

( Sluta pratar i telefon )

2 kommentarer:

 1. Åh fan, jaså??? -Du har koll på läget du....

  -Kuken

  SvaraRadera
 2. jag jobbar inte på tidningen NT som skriver historien vi länkar till.

  Ang har koll på att folk åker dit i onödan och drar med andra p.g.a telefonsamtal, ja det har vi koll på..

  Mycket koll

  SvaraRadera