fredag 29 januari 2010

Besvikelse & ilskan inom polisen är stor i dag - med all rätt

Det råder stor ilska och besvikelse just nu bland de anställda vid Uppsalapolisen. Det säger i dag presstalesmannen Christer Nordström, efter att den förre länspolismästaren i Uppsala, Göran Lindberg, i går häktats misstänkt för grova sexbrott.
Christer Nordström säger att fallet med Göran Lindbergs misstänkta brott är den största skandalen i polismyndighetens historia.
- Vad gäller polisen i Uppsala län så råder här en stor ilska, vrede och också en sorg över att något sånt här kan inträffa, som får sådana här effekter. Spontant så är det här nog säkert den värsta skandalen som drabbat det svenska polisväsendet, säger Christer Nordström.
I går eftermiddag häktades den före detta länspolismästaren i Uppsala län, Göran Lindberg, vid Södertörns tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på en kvinna i Bandhagen i Stockholm i januari förra året. Dessutom misstänks han för förberedelse till grov våldtäkt på barn i tre fall, både i Stockholm och i Falun.
http://www.sr.se/uppland/nyheter/artikel.asp?artikel=3404998 

Enligt Leif GW Persson har häktningen av Göran Lindberg mötts med skadeglädje.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1861829/leif-gw-om-polischefens-kvinnoarbete

”Svek mot polisen och allmänheten”

Rikspolischefen Bengt Svenson reagerar kraftigt på uppgifterna om att en mycket högt uppsatt polischef sitter anhållen, misstänkt för att ha våldtagit och förberett grova våldtäkter på unga kvinnor och flickor.

http://www.dn.se/sthlm/svek-mot-polisen-och-allmanheten-1.1034875  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar