fredag 29 januari 2010

Nio år i fängelse blev straffet för en 35-årig Hells Angels-medlem som i januari förra året sköt och skadade en annan man på en restaurang på Vesterbro i Köpenhamn.

35-åringen dömdes i går i Köpenhamns Byret inför ett stort polisuppbåd.
Åklagaren ville att mannen skulle få tio år i fängelse med motiveringen att han har ett digert brottsregister – bland annat en tidigare dom för värdetransportrån – och att en sådan som han inte borde gå lös ute i samhället, rapporterar den danska tidningen Ekstrabladet på nätet.
Men straffet stannade på nio år.
Det var i januari förra året som 35-åringen sköt en annan man i halsen, bröstet och ryggen på en thai-restaurang på Vesterbro i Köpenhamn. Offret som uppges ha tillhört ett invandrargäng överlevde mirakulöst attacken.
Den nu dömde mannen flydde strax efter dådet till Ibiza, men greps av polis och utlämnades till Danmark.

När den dömde Hells Angels-medlemmen fördes ut vände han sig om till de 25 andra HA-medlemmar som samlats i rätten och sa "Vi ses". Svaret blev en storm av glåpord mot det samlade polisuppbådet.
Mannen kommer att överklaga domen.
http://hd.se/skane/2010/01/29/ha-medlem-fick-nio-ar-for/

Et medlem af Hells Angels er i Køben­havns Byret idømt ni års fængsel for skyderiet 26. januar sidste år på thai­restaurant Ban Gaw på Vesterbro i København.
Rockeren ramte en 40-årig mand fire gange. Efter at have svævet mellem liv og død overlevede manden, som ifølge anklageren er en del af bandemiljøet omkring Blågårds Plads. De to andre, der sad ved samme bord, blev ikke ramt.
Rockeren brugte sin AK81-lillebrors røde Fiat Punto, men to p-vagter på Halmtorvet noterede nummerpladen.

Anklageren krævede ti års fængsel, fordi skyderiet var banderelateret og fandt sted på restaurant med andre gæster. Forsvareren argumenterede for seks, højst syv år.
http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article/28160436/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar