fredag 29 januari 2010

Gängavhopp i förorten - hör radio om gravhål på skogskyrkogården - sen tjallar han

Under den senaste tiden har närmare ett tiotal personer blivit skjutna i benet i Botkyrka, söder om Stockholm, händelser som polisen misstänker kan ha att göra med gänguppgörelser. Enligt ungdomsledare på Fryshuset i Stockholm, så finns ett växande behov av stöd till unga som vill lämna gängen. Men att lämna ett kriminellt gäng, kan vara förenat med livsfara. Anna-Klara Bankel har träffat 21-årige Danyar, som hoppat av från det kriminella nätverket Black Cobra. Nu lever han under dödshot.  
Lyssna på bla avhopparen + Tord Modin, chef Rikskriminalens underrättelseenhet deltar också. Även prat om  1% miljön. 17-timmen

3 kommentarer:

 1. Ja ni har rätt, man borde egentligen hylla BC för deras goda arbete! Vem är han att försöka sätta käppar i hjulet för några harmlösa indrivare som bara skendränker lite?

  Egentligen kanske man borde hjälpa dom nu när de får lite motstånd, man kanske borde tipsa dom om släktingars företag de kan utpressa?

  Ert synsätt på hela det här är ungefär som en högstadieelevs. ("wow vad coolt det är med kriminella")
  Jag kan förstå tankebanan "den som är med i leken får leken tåla"
  Att skjuta barn (för det är man när man är under 18) är ingen lek. Det är sjukt.

  SvaraRadera
 2. Ja så kan man ju tycka, för mig spelar det ingen roll i vilken grupp eller liga du är med "den som är med i leken får leken tåla" och är du med i ett gäng, liga eller klubb går du ju inte till polisen och gråter ut så dina överbossar kommer på kåken.

  Därav bilden på råttan....

  SvaraRadera
 3. vadå så länge han själv levde som en kung och mishandlade och pressade folk på pengar var allt perfekt. men sen när folk kom på vilken olojal och oplitlig råta han va. då ska en kompis gäng få skit för dessa brott denna råta gort! han tror att han kommer bli nya p. roberto. fel fel.

  SvaraRadera