fredag 29 januari 2010

Häktades för grovt rån

De ska ha agerat i mc-klubben Bandidos namn enligt Dalarnas Tidning.
Under pistolhot trängde de sig in i en bostad i Amsberg och tvingade till sig 7 000 kronor.
På fredagen häktades de tre männen av Falu tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grovt rån.


Dåvarande presidenten i Bandidos Dalarna, som då hade lokal i Ludvika, var en av dem som fanns med och greps på trottoaren utanför det exklusiva varuhuset.
I målet dömdes även en klubbkamrat till presidenten. Han, en 30-årig man från Ludvika, fick två års fängelse.

I går häktades 30-åringen på nytt misstänkt för grov brottslighet.

Enligt åklagaren har mannen tillsammans med en 23-åring och en 24-åring från Borlänge, vilka också har kopplingar till Bandidos MC, den 14 januari i år tvingat sig in i en bostad i Amsberg i Borlänge.

Under pistolhot ska en person som befann sig i bostaden ha fått lämna ifrån sig 7 000 kronor.
Enligt polisen agerade männen i Bandidos namn och åklagaren, Hans-Jörgen Hanström vid internationella åklagarkammaren i Stockholm, anser att det handlar om ett grovt rån.

http://www.dt.se/brottsplats/article571911.ece

2 kommentarer:

  1. Enligt Dalarnas Tidningar: 3 snubbar med pistol, som vid ett rån "lyckas" komma över 7000 kronor.....????? -Kan ju allvarligt talat inte vara organiserad brottslighet, än mindre kan väl för fan en klubb som Bandidos MC vilja förknippas med denna typ av "villasnatteri"!!???? Det var uppenbarligen en snut som gjorde besöket och offret (4 år gammal) blev så rädd att hon såg i syner och talade i tungor....

    LL&R

    SvaraRadera
  2. Hur många har 7000 spänn hemma liggandes. Och vad är oddsen att dessa grabbar skulle slå rätt och hitta just en sådan person. Rån? Njaa.. INte va? Självklart (i min värld) borde det röra sig om någon form av indrivning. Är nog knappast oskyldiga lasse som blivit av med sin surt förvärvade lön.

    SvaraRadera